Limanda 2 Tırda 11 Bin 500 Taklit Ürününe El Konuldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Limanda 2 Tırda 11 Bin 500 Taklit Ürününe El Konuldu

Limanda 2 Tırda 11 Bin 500 Taklit Ürününe El Konuldu
15.01.2014 15:16  Güncelleme: 15:21

Hatay'daki iskenderun Limanı'nda 2 tırda yapılan aramada ünlü markaların taklit edildiği 11 bin 500 adet tekstil ürünü ele geçirildi.

Hatay'daki iskenderun Limanı'nda 2 TIR'da yapılan aramada ünlü markaların taklit edildiği 11 bin 500 adet tekstil ürünü ele geçirildi. Ürünlerin gümrüklenmiş değerinin 529 bin TL olduğu açıklanırken, gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, limana Mısır'dan Ro-Ro gemisiyle gelen 2 TIR ile ilgili yaptıkları risk analizi sonucunda her iki araçta da transit beyannamelerinde beyan edilen boya hammaddesini riskli olarak değerlendirerek araçları X-Ray taramasına aldı. Taramada beyan edilen boya hammaddesi dışında başka eşyaların olduğuna dair görüntülerin tespit edilmesi üzerine ekipler TIR'larda detaylı arama yaptı.

Yapılan arama sonucunda TIR'larda 58 koli içerisinde ünlü markalara ait eşofman takımı, şort, tişört ve kot pantolon cinsi 11 bin 500 taklit tekstil ürünü ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak tekstil eşyalarının gümrüklenmiş değerinin 529 bin TL olarak tespit edildiği açıklandı. Ekipler, TIR'lar ile kaçak eşyalara el koyarken, konuyla ilgili olarak da 3 kişiyi adliyeye sevk etti. - İskenderunhatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Limanda 2 Tırda 11 Bin 500 Taklit Ürününe El Konuldu - Son Dakika


Advertisement