Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, Arnavutluk'ta Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, Arnavutluk'ta Açıklaması

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, Arnavutluk\'ta Açıklaması

''Arnavutluk, yıl sonuna kadar AB aday ülke statüsünü elde edebilir"

09.10.2013 11:58

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius,  " Arnavutluk, yıl sonuna kadar AB aday ülke statüsünü elde edebilir" dedi.

Linas Linkevicius, Romanya Dışişleri Bakanı Titus Corlatean'la birlikte Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati'yi ziyaret etti.

Dışişleri Bakanlığında yapılan görüşmenin ardından, üç bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Bushati, burada yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürüten Litvanya'nın, genişlemeye önem verdiğini ve Bakan Linkevicius'un bölgedeki ziyaretlerinin bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (SEECP) Dönem Başkanlığını yürüten Romanya'nın, bölgesel işbirliğine önemli katkılarda bulunduğunu belirten Bushati, Batı Balkan ülkelerinin geleceğinin AB üyeliğinde olduğunu söyledi.

Bushati, Litvanya ve Romanya dışişleri bakanlarının ortak ziyaretinin, sembolik bir özelliği olduğuna işaret ederek, "Bölgesel işbirliği, tüm bölgenin AB üyelik sürecini hızlandıracaktır. Arnavutluk'un en büyük hedefi, AB aday ülke statüsünü almak ve katılım müzakerelerine başlamaktır" dedi.

-"Seçimler başarılıydı"

Linkevicius, mevkidaşı Corlatean ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretin amacının, Balkan ülkelerindeki gelişmeleri yakından takip etmek olduğunu belirtti.

Arnavutluk'taki seçimlerin başarılı şekilde yapıldığını ifade eden Linkevicius, "Arnavutluk, yıl sonuna kadar AB aday ülke statüsünü elde edebilir" diye konuştu.

Corlatean ise Balkan ülkelerinin AB üyeliğine öncelik verdiklerini, Arnavutluk'u da konuda destekleyeceklerini kaydetti.

Karadağ Dışişleri Bakanı İgor Lukşiç'in girişimiyle gündeme gelen ve AB üyesi olmayan eski Yugoslavya ülkeleri ile Arnavutluk'u kapsayan "Balkan Altılısı" ya da G-6 oluşumu hakkında da Corlatean, "Bu projeyi, 10 gün önce New York'ta SEECP üyesi ülkelerin temsilcileriyle inceledik. Bu görüşmeye Arnavutluk ve Kosova dışişleri bakanları da katıldı. Toplantıda, SEECP, bölgeyi kapsayan bir girişim olarak değerlendirildi. Balkan Altılısı oluşumunun, SEECP ile bütünleşmesi gerektiği düşüncesi öne çıktı" ifadelerini kullandı. - Tiran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, Arnavutluk'ta Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement