"Lütfen Özür Dilemeyin" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

"Lütfen Özür Dilemeyin" Toplantısı

"Lütfen Özür Dilemeyin" Toplantısı

Ordu'da özürlü olmanın nedenleri ve önlenmesi konusunda farkındalığın, bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması amacıyla İl Özel İdaresi'nce hazırlanan ve ÖDES programı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca desteklenen "Lütfen Özür"...

06.07.2012 18:01

Ordu'da özürlü olmanın nedenleri ve önlenmesi konusunda farkındalığın, bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması amacıyla İl Özel İdaresi'nce hazırlanan ve ÖDES programı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca desteklenen "Lütfen Özür Dilemeyin" projesi çerçevesinde eğitim semineri düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleştirilen ve ilginin hayli az olduğu seminere Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Ordu İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan 'Lütfen Özür Dilemeyin' Proje Koordinatörü Selma Arslan, katılımın az olduğuna vurgu yaparak, "İlk defa bir seminerimize bu kadar az katılım oldu. Bu işler gönül işidir. Zorla kimseyi buraya davet etmiyoruz. İnşallah diğer seminerlerde katılım fazla olur" dedi.

Selma Arslan, projede hedeflerinin özürlülüğün nedenlerini ve önlenmesi konusunda farkındalığın, bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması olduğunu söylerken, "Ordu ve ilçelerinde bulunan ortaöğretim çağında en az 7 bin 800 adet gence, özürlülüğün nedenleri ve önlenmesi konusunda farkındalığı, bilgi ve bilinç düzeyleri artırılacaktır. Ayrıca 9 bin 168 anne adayına özürlülüğün nedenleri ve önlenmesi konusunda eğitimler verilerek bilinç düzeyi artırılacaktır" diye konuştu.

AYDIN: "ÖNEMLİ İŞLER AZINLIĞIN ÜZERİNDEN YÜRÜR"

İl Özel İdaresi Genel sekreteri Selami Aydın da salonun kalabalık olmayışına değinirken önemli işlerin küçük azınlıkların üzerinden yürüdüğünü söyledi. Genel Sekreter Aydın, "Selma hanımın morali biraz katılımdan dolayı bozulmuş gibi gözüküyor ama önemli işler küçük bir azınlığın üzerinden yürür. Çok kalabalık guruplarla da önemli işler yapılır ama toplumun can damarını oluşturan birçok kişinin genelde gözünden kaçan özel ve önemli konularda işin farkında olan, farklı olduğunu gösteren farlı projelere imza atma kabiliyeti olan buraya katılanların omuzlarında yükselecektir. Geniş katılım olsun isterdik ama hiç önemli değil. Bizler buradayız" şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, toplumda özürlülük konusunun önemli olduğunu ifade ederken, kurum ve kuruluşların bir çalışma yaparken özürlü vatandaşları da düşünülmesi gerektiğini söyledi. Aydın, "Bir millet, özürlülerine verdiği değerle ölçülür. Bizim toplumumuzda halen özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında özürlülerin rahat hareket edebilecekleri temel işleri halen yeni yapıyoruz. Binanın girişine özürlü rampaları, özürlü vatandaşlarımızın kullanabilecekleri asansörleri yeni yeni yapıyoruz. Bunlar daha önce yapılmalıydı. Bunları tüm kamu kurum ve kuruluşları yapmalıdır. Belediyeler kaldırımlarını yaparken engellileri de düşünmelidir. Bunlar Avrupa'da nasıl oluyorsa bizim ülkemizde de böyle olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seminere katılan panelistler, sunumlarını gerçekleştirdiler. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Lütfen Özür Dilemeyin' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement