Maganda Ararken, Silah Şebekesini Çökerttiler - Son Dakika
Güncel

Maganda Ararken, Silah Şebekesini Çökerttiler

Maganda Ararken, Silah Şebekesini Çökerttiler

11 yaşındaki Arif Dallı'nın katilini bulmak için özellikle ruhsatsız tabancalara yönelik araştırmalar sırasında, silah ticareti yapan şebeke ortaya çıkartıldı.

17.04.2013 15:16  Güncelleme: 11:47

İzmir'de yılın ilk dakikalarında, havai fişek gösterisini izlemek için evlerinin çatısına çıktığında bir magandanın tabancasından çıkan mermiyle can veren 11 yaşındaki Arif Dallı'nın katilini bulmak için özellikle ruhsatsız tabancalara yönelik araştırmalar sırasında, silah ticareti yapan şebeke ortaya çıkartıldı. Polis takibinden kurtulmak amacıyla telefon görüşmelerinde, silah türleri ve mühimmat için 'zeytin, iri zeytin, çocuk ayakkabısı, ufaklık, saman parası, kurban parası' gibi şifreli kelimeler kullanan şebekeye yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Bornova İlçesi'nde 2013 yılının ilk dakikalarında, havai fişek gösterini izlemek için ailesiyle evlerinin çatısına çıkan ilköğretim okulu öğrencisi Arif Dallı'nın başına, bir magandanın tabancasından çıkan mermi isabet etti. Ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan Arif'in katilini bulmak için polis çalışma başlattı. Takibi zor olan ve kaçak yollarla satışı yapılan ruhsatsız silahlara yönelik araştırmalarını sıklaştıran Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu ticareti yapan bir şebekeyi ortaya çıkardı.

İKİ İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Şebeye yönelik 6 ay süren takibin ardından, İzmir ve Balıkesir'de belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda, şebeke lideri olduğu ileri sürülen Ö.T.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 9 tabanca, 3 av tüfeği, 284 mermi ele geçirildi. Şebekeye yönelik polis takibi sırasında da yine başkalarına sattıkları 6 tabancanın değişik zamanlarla ele geçirildiği öğrenildi.

KENDİ ŞİFRELERİNİ YARATMIŞLAR

Gözaltına alınan şüphelilerin, polisin telefon dinlemeleri ve teknik takibinden kurtulmak için görüşmelerinde şifreli dil kullandıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin, mermi için 'zeytin, zeytinyağı, iri zeytin'; küçük mermi için 'çocuk ayakkabısı'; silah parası için 'saman parası'; tüfek için 'kurbanlık arama'; tabanca için 'ufaklık' ya da 'bıçkı motoru'; Glock marka tabanca için 'plastik'; 7.65 milimetre çapandaki mermi için '750 gram şeker', 'emanet yelek' gibi kelimeler kullandıkları belirlendi.

4 şüpheli, savcının talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Şebeke lideri Ö.T., S.Ç., Ü.K. ve H.B. ise işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maganda Ararken, Silah Şebekesini Çökerttiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement