Mahmut Bıyıklı: "Doğu'da Açılan Hendekleri Kültür ve Medeniyetle Kapatacağız" - Son Dakika
Güncel

Mahmut Bıyıklı: "Doğu'da Açılan Hendekleri Kültür ve Medeniyetle Kapatacağız"

Mahmut Bıyıklı: "Doğu\'da Açılan Hendekleri Kültür ve Medeniyetle Kapatacağız"

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi 12. Olağan Kongresi yapıldı.

03.01.2016 09:18

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi 12. Olağan Kongresi yapıldı.

TYB'nin Kızlarağası Medreresinde gerçekleşen kongrede, oyların tamamını alarak TYB İstanbul Şube Başkanlığına seçilen Mahmut Bıyıklı, yaptığı konuşmada sivil toplumun önemine değinerek "Türkiye Yazarlar Birliği, sivil toplum nezdinde özgün bir yerde duruyor. Bizim tek derdimiz kültür ve medeniyettir" dedi.

Yeni dönemde özgün projeler ortaya koymaya devam edeceklerini kaydeden Mahmut Bıyıklı, şöyle konuştu:

" Diyarbakır'ın Sur ilçesinden bizi bir genç çağırdığında gerekirse o hendeklerin üzerinde konuşmak üzere gideceğiz. Gidiyoruz da. Siirt'te patlamaların arasında bunu yaptık. O hendekler neden açıldı? O hendekler, biz oraya kültürle, medeniyetle girmediğimiz için açıldı. Biz kültür ve medeniyetle o hendekleri kapatacağız."

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi 12. Olağan Genel Kurul Yönetim Kurulu üyeliklerine Mahmut Bıyıklı, Hüseyin Akın, Bünyamin Yılmaz, Mustafa Canbey, İsmail Halis, Demirhan Kadıoğlu, Muzaffer Doğan, Beyhan Demirci ve Davut Akgül seçildi.

TYB'nin 12.Genel Kurulunda yedek üyeliklere şu isimler seçildi: Ali Sözer, Hüseyin Yahya Şekerci, Cengizhan Orakçı, Şeref Akbaba, Gülşen Koçak, Selvigül Şahin, Şakir Kurtulmuş, Abdülhamit Güler, Hasibe Çerko. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mahmut Bıyıklı: 'Doğu'da Açılan Hendekleri Kültür ve Medeniyetle Kapatacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement