Malatya'da İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeli anneler için yürüyüş düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Malatya'da İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeli anneler için yürüyüş düzenlendi

Malatya\'da İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeli anneler için yürüyüş düzenlendi

Malatya'da, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeli anneler için Kudüs Kardeşli Platformu tarafından yürüyüş düzenlendi. Pankartlarla yürüyen kadınlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösterdi. Yürüyüşte konuşan Ayşe Bağcı, Gazze'de binlerce annenin çocuklarını kaybettiğini ve acılarının büyük olduğunu belirtti. Filistinli annelerin çocuklarına yemek bulamadığını vurgulayan Bağcı, duyarlılık çağrısında bulundu.

12.05.2024 18:51

Malatya'da, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeli anneler için gerçekleştirilen yürüyüş düzenlendi.

Kudüs Kardeşli Platformunca Kanalboyu Caddesi'nde başlayan yürüyüş Kernek Meydanı'nda sona erdi.

Pankartlarla yürüyen kadınlar İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Ayşe Bağcı, bütün mazlum coğrafyalarda annelerin gözleri yaşlı, kalpleri acı ve özlem dolu olduğunu söyledi.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 9 bin 220 annenin öldürüldüğünü, 7 bin annenin ise 14 bin çocuğunu kaybettiğini aktaran Bağcı, şöyle konuştu:

"En büyük acıları yaşan Gazzeli anneler. Cennet ayaklarının altında olan kutsal anneler 7 aya aşkındır her türlü hakları ihlal edilen evlatları elinden alınan gözyaşı yerine kan akıtan Gazzeli anneler. Gazze'de anne olmak, öyle sıradan kolay bir şey değil zira Gazzeli anneler, doğmayan Meryemlerini Rablerinin dergahına adayan kahraman annelerdir. Her gece çocuklarının, ellerine ve ayaklarına isimlerini yazarak onları şehadete hazırlayan sabır timsali annelerdir."

Filistinli annelerin, çocuklarının cansız bedenlerini örtecek kefen bulamadıklarını belirten Bağcı, "Bizler çocuklarımıza çeşit, çeşit, yemekleri servis ederken Gazze'deki anneler açlıktan ağlayan çocuklarını avutacak bir parça ekmek, bir yudum su bulamıyorlar. Bizler çocuklarımıza çeşit çeşit yemeleri servis ederek, Gazzeli anneler açlıktan ağlayan çocuklarını avutacak bir parça ekmek, bir yudum su bulamıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'da İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeli anneler için yürüyüş düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement