Manavgat'ta Baz İstasyonu Eylemi - Son Dakika
Güncel

Manavgat'ta Baz İstasyonu Eylemi

Manavgat\'ta Baz İstasyonu Eylemi

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kasaplar Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, baz istasyonunun mahallelerinden kaldırılması için eylem yaptı.

24.05.2014 17:13

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kasaplar Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, baz istasyonunun mahallelerinden kaldırılması için eylem yaptı.

Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Mehmet Çayır ve partililerin de destek verdiği eylemde mahalle sakinleri adına açıklama yapan Yılmaz Derin, "Kasaplar Mahallesi'nde baz istasyonu istemiyoruz. Baz istasyonundan artık yaka silkiyoruz. Ülkemizde bu yüzden kanser vakaları arttı. Bir sürü baz istasyonu kurdular. Evlerin dibine kadar geldiler. Yeter artık. Yetkililer şuralara gelip bir baksınlar. Yazık değil mi bu insanlara? Yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

"TEPEMİZDE DEV BİR VARİL"

"Başımıza tam da tepemize dev gibi varili diktiler" diyen Derin, "Baz istasyonlarının hayatımızı büyük tehlikeye attığı gerçeğiyle yüzleşip zararlarını bir kez daha düşünmeliyiz. 'Zararlı değildir' diyenler, çıkarları olan insanlardır. Bu bir ranttır. Cep telefonu sadece ihtiyaç dahilinde kullanılıyor, kendi rızanızla kullanıyor, isterseniz kapatıyorsunuz, 10 metre uzağınızdaki baz istasyonu ise size bu fırsatı vermiyor" şeklinde konuştu.

"MAHALLEDE 9 KANSER HASTASI VAR"

Baz istasyonu yüzünden kanser hastalığına yakalandığını iddia eden mahalle sakinlerinden Önder Arıkan ise şunları söyledi:

"Baz istasyonları zararlıysa ve kanser yapıyorsa insanların yaşadığı yerlerden kaldırılması lazım. Ben tedavi görüyorum. Tedavi gördüğüm doktorum son yıllarda Kasaplar Mahallesi'nden gelen hasta sayısının arttığını söyleyerek, 'Sizin mahallenizde neler oluyor?' diye bana soruyor. Sadece bu olmasa bile, bu yoğun kanserin bu da sebebi ise bu baz istasyonlarının bu mahalleden kaldırılması lazım. Ben bu mahalleye gelene kadar hiçbir rahatsızlığım yoktu. Zor bir hastalık bu hastalık. Onun için Allah kimseyle bu hastalığı karşılaştırmasın. Benim bildiğim mahallede 9 kanserli hasta var. Ben bu mahalleye 2011 yılında geldim. Hiçbir sıkıntım yoktu ve 95 kilogramdım. Şu anda 69 kiloyum. 6 aydır tedavi görmekteyim."

"VATANDAŞIN PSİKOLOJİSİNİ BOZUYOR"

Baz istasyonunun kaldırılması amacıyla 3 yıl önce mahkemeye başvurduklarını belirten Kasaplar Mahalle Muhtarı Hasan Öğrekçi ise, "Geldiler, keşif yaptılar. Belli mesafelerden ölçümlerini yaptılar. Netice olarak cep telefonlarının verdiği zarar kadar olduğu yönünde tutanak tutarak gittiler. Temyize gitti mahkeme hala devam ediyor. 3 yıl oldu. Daha bir netice alamadık. Baz istasyonları evlere çok yakın. Bu kadar yakın olması vatandaşı ister istemez en azından psikolojik olarak bozuyor" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manavgat'ta Baz İstasyonu Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement