Manavgat'ta Velilerin Okul Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Manavgat'ta Velilerin Okul Tepkisi

Manavgat\'ta Velilerin Okul Tepkisi

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, çocuklarının kendilerine haber verilmeden başka bir okula nakledildiğini iddia eden veliler, eylem yaparak karara tepki gösterdi.

05.10.2015 16:07

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, çocuklarının kendilerine haber verilmeden başka bir okula nakledildiğini iddia eden veliler, eylem yaparak karara tepki gösterdi.

Oymapınar Mehmet Bozkurt İlkokulu ve Ortaokulu önünde toplanan bir grup veli, taşımalı eğitimle bu okula gelen çocuklarının, kendilerine haber verilmeden, rızalarının alınmadan Değirmenli Mahallesi'ndeki okullara nakledildiğini iddia etti. Çocuklarının tekrar eski okullarına alınmasını isteyen veliler adına açıklama yapan Abdullah Boz, oturdukları Güzelyalı Mahallesi'nde okul olmadığı için yıllardır taşımalı eğitimle çocuklarını Oymapınar Mehmet Bozkurt İlkokulu ve Ortaokulu'na gönderdiklerini söyledi.

Eğitim öğretim yılında kendilerine haber verilmeden çocuklarının Değirmenli Mahallesi'ndeki Değirmenli İlkokulu ve Ortaokulu'na nakledildiğini vurgulayan Boz, "Gerekçe olarak Değirmenli okullarının daha yakın olması gösterildi. Oturduğumuz Güzelyalı Mahallesi, Oymapınar Mahallesi'ne 10, Değirmenli Mahallesi'ne 9 kilometre uzaklıkta. Biz aradaki servis ücreti farkını ödemeyi kabul ediyoruz" dedi.

OKUL MEVCUDUNU ARTTIRMAK İÇİN ÇOCUKLAR NAKLEDİLDİ

Yaylaalan Mahallesi'nden Manavgat'a taşımalı öğrenci gittiğini ve iki bölge arasındaki mesafenin yaklaşık 20 kilometre olduğunu ifade eden Abdullah Boz, "Değirmenli'deki okullara geçen yıl 20- 30 öğrenci eğitim görüyordu. Sırf okul mevcudunu yükseltmek için çocuklarımız oraya alındı. Çocuklarımızın geleceğiyle oynuyorlar" diye konuştu.

VELİLERİN HABERİ VARDI

Çocuklarının da yeni okula gitmek istemediğini vurgulayan Boz, konuyla ilgili kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir ise nakilden velilerin haberinin olduğunu, okullar açılmadan önce müfettiş raporları doğrultusunda planlamaların yapıldığını kaydetti. Nakil işleminin gerçekleşmesinden sonra taşıma ihalesinin de yapıldığını vurgulayan Sarıdemir, "Öğretmen atamaları yapıldı. Okulu yeniden değiştirme imkanımız yok" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manavgat'ta Velilerin Okul Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement