Mangalcılar Tavuk Eti Satışlarını Tetikledi - Son Dakika
Güncel

Mangalcılar Tavuk Eti Satışlarını Tetikledi

Mangalcılar Tavuk Eti Satışlarını Tetikledi

Havaların ısınmasıyla birlikte mesire yerleri mangalcılarla dolarken, tavuk eti satıcıları, artan satışa rağmen kar marjlarının düşüklüğünden yakınıyor.

24.06.2012 18:01

Havaların ısınmasıyla birlikte mesire yerleri mangalcılarla dolarken, tavuk eti satıcıları, artan satışa rağmen kar marjlarının düşüklüğünden yakınıyor.

Son yıllarda başta Ortadoğu ve Rusya olmak üzere dünya tavuk eti piyasasında söz sahibi olan sektör temsilcileri, havaların ısınması ve piknikçilerin mangal yakmaya başlamasıyla birlikte satışlarını artırmanın sevincini yaşıyor.

Türk tavuk eti sektörünün gelişiminde önemli pay sahibi olan markalardan Lades Piliç Genel Müdürü Bayram Ali Barbaros, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın nisan ayı itibariyle tavuk eti ihracatında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış sağlandığını, toplam kanatlı ihracatındaki artışın ise yine aynı dönemde yüzde 18.45 olduğunu bildirdi.

Barbaros, ihracattaki artışın tesadüf olmadığını belirterek, "Türk tavukçuluk sektörü olarak, dünyanın en kaliteli üretimini yapıyoruz. Dünyanın kabul ettiği en yüksek standartlarda el değmeden tüketime hazırlanan piliç etinde kalite yönünden bizimle hiçbir ülke rekabet edemiyor. En fazla ihracat yapan Brezilya her ne kadar ucuz maliyetleriyle fiyat yönünden bizden daha fazla avantaj sunsa da kalitede bizimle yarışamıyor" dedi.

Kanatlı ithalatı yapılan ülkelerin de Türkiye'nin çevresinde olmasının avantajını yaşadıklarını ifade eden Barbaros, "Bir yanımızda Ortadoğu pazarı, diğer yanda Rusya var. Tavuk etinde coğrafi yakınlık önemli bir avantaj olduğundan Pazar bulmamız da kolaylaşıyor" diye konuştu.

Barbaros, tavukçuluk sektörünün yoğun miktardaki satışlarına rağmen tek sorunlarının kar marjlarındaki düşüş olduğunu kaydetti.

Bu arada, havaların ısınmasıyla birlikte mesaiye başlayan piknikçiler, kebabın kenti Adana'yı da adeta duman altı yaptılar.

Özellikle hafta sonlarında Adnan Menderes Bulvarı'nı adeta hınca hınç dolduran piknikçiler, kırmızı ete göre hem daha hesaplı hem de daha sağlıklı olan beyaz eti tercih ediyorlar.

Ailece yaktıkları mangalla hafta sonu keyfi yaşayan piknikçiler, tavukçuların da yüzünü güldürüyorlar. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mangalcılar Tavuk Eti Satışlarını Tetikledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement