Manisa'nın Otogarının Temeli Atıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Manisa'nın Otogarının Temeli Atıldı

Manisa\'nın Otogarının Temeli Atıldı
21.12.2012 18:17

Manisa Belediyesi'nin yaklaşık 20 milyon liralık yatırımı olan Şehirlerarası Otobüs Terminali binasının temeli atıldı.

Manisa Belediyesi'nin yaklaşık 20 milyon liralık yatırımı olan Şehirlerarası Otobüs Terminali binasının temeli atıldı. Terminal, 6 Eylül 2013 tarihinde açılacak.

Gediz Köprüsü yakınında, İstanbul, İzmir, Ankara ve Manisa karayollarının kesişme noktasında yaklaşık 11 bin 200 metrekare kapalı alanda hizmet verecek terminalde, bekleme salonu, 18 adet gişe, restoran, 6 adet fast-food, 45 adet dükkan ve yönetim katı yer alacak. Yarı açık alanda ise peronlar, araç park yerleri ve 140 araçlık özel araç otoparkı bulunacak. Terminal Binası'nın temel atma öncesi hazırlanmasında, arazi hafriyat çalışması Manisa Belediyesi tarafından yapılarak, yaklaşık 3 milyon lira tutarında bir tasarruf da sağlandı. Projede ayrıca belediye açısından yine bir ilke imza atılarak 'jet groutingö denilen zemin güçlendirme işlemi uygulandı. Bu sistemle gevşek ya da sıkıntılı zeminlerin güçlendirilmesi sağlandı. Alanda toplam 2 bin 797 adet jet grout kullanıldı.

Açılış törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye başkanı MHP'li Cengiz Ergün, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlut Karakaya, MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay, CBÜ Rektörü Prof. Dr Mehmet Pakdemirli, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Emniyet Müdürü Yunus Çetin ve vatandaşlar katıldı. İller Bankası Üçüncü Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, yaptığı konuşmada, otogarın tamamında İller Bankası kredi kullanıldığını belirtti. Menekşe, Cengiz Ergün başkanlığında Manisa Belediyesi'nin bugüne kadar 94 milyon lira kredi kullandığını da kaydetti.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, yeni otogarın Manisa'nın acil ihtiyaçları arasında yer aldığını söyledi. Bu nedenle görev gelir gelmez kente yakışacak ve büyüyen Manisa'nın ihtiyaçlarına cevap verecek bir proje hazırladıklarını dile getiren Ergün, 'Bugün temel atıyor olsak da aslında Manisa Belediyesi olarak bu proje için biz epey yol aldık. Temelini atacağımız yapı yaklaşık 20 milyon liralık maliyeti ile Manisa Belediye tarihinin en büyük yatırımı olma özelliğini taşıyor. Tabii bir de bunun görünmeyen maliyetleri var. Manisalılar bilir. Şu an bulunduğumuz alan yıllardır moloz döküm alanı olarak kullanılan ve zemin olarak iyileştirmeye ihtiyacı olan bir haldeydi. Belediye olarak zemin dolgusunu kendi imkanlarımızla yaparak, Manisa Belediyesi'ni 3 milyon lira masraftan kurtardık ve bu miktarda tasarruf yapmış olduk. Bugün 21 Aralık 2012, yani birilerine göre dünyanın son günü. Ancak biz bugün bir de espri yapıyoruz ve kıyamet kopacağını bilsek, Manisa'ya hizmetten vazgeçmiyoruzö dedi.

Daha sonra protokol üyeleri birlikte temel attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'nın Otogarının Temeli Atıldı - Son Dakika


Advertisement