Marmaris'in 'Dahi Kızı' - Son Dakika
Güncel

Marmaris'in 'Dahi Kızı'

Marmaris\'in \'Dahi Kızı\'

Uluslararası platformda 'Dahi Türk' olarak anılan Türkiye'nin en genç roman yazarı Rana Demiriz, Harry Potter serilerinde olduğu gibi kendi romanlarının da sinemaya uyarlanmasını istiyor.

09.01.2012 09:40

Uluslar arası platformda 'Dahi Türk' olarak anılan Türkiye'nin en genç roman yazarı Rana Demiriz, Harry Potter serilerinde olduğu gibi kendi romanlarının da sinemaya uyarlanmasını istiyor.

Dünyanın en büyük gençlik forumu Idea'da 'Dahi Türk' olarak anılan Rana Demiriz 16 yaşında üç roman yayınlayan en genç yazar olarak bir ilke imza attı.

14 yaşında yazdığı "Gölgedeki Işıklar" adlı romanı ile Türkiye'nin en genç roman yazarı ünvanına sahip olan Rana Demiriz, 2011 yılının başında serinin ikinci romanı "Yüzleşme"yi çıkarmasının ardından, şimdi de üçüncü romanı "Donmuş Ateş"i tamamlayarak 16 yaşında üç roman yayınlayan en genç yazar olarak Türkiye'de bir ilke daha imza attı.

En büyük hayallerinden birisinin Harry Potter serilerinde olduğu gibi kendi romanlarının da sinemaya uyarlanması olduğunu belirten Rana, "Kitaplarım senaryo olmaya çok müsait. Yazdığım kitaplardan rahatlıkla güzel bir film olabilir. Bu alanda da çalışmalarım var ve senaryo da yazıyorum. Kitabı dördüncü serisinde bitirmek istiyorum ama serilere devam edebilirim" diye konuştu

Türkiye'nin en genç yazarı olarak anılmak ve bu konuda öncü olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Demiriz, "Benden sonra bir çok genç yazar arkadaşım cesaretlendi. Onlara da örnek olduğumu düşünüyorum. Türkiye'nin en genç roman yazarı konumundayım. 16 yaşında üç tane kitabı çıkan bir tek ben varım. Gelecek nesillere örnek olma anlamında sorumluluk taşıyorum" dedi.

"ROMANLARIMDA FANTASTİK BİR AŞK HİKAYESİNİ ANLATIYORUM"

Demiriz, Son kitabım gölgedeki ışıklar dörtlemesi halinde bir fantastik ve mitolojik aşk romanı olduğunu belirterek.

"Gölgedeki Işıklar' adlı serinin üçüncü kitabımın adı 'Donmuş Ateş'tir. Kitaplarım 20 yaşındaki bir genç kızın Amerika'da başlayıp İspanya'da devam eden fantastik aşk hikayesini anlatıyor.

İsminden dolayı tipik iyilikle kötülük, karanlıkla aydınlığın savaşı gizi gözükebilir ama mitolojiden beslenen bir aşk romanı. Okuyanlar komplike bir kurgusu olduğunu görüyor" diye konuştu.

Okuyucularından bir çok mail aldığını belirten Demiriz, "Kitaplarımla ilgili 20 bine yakın mail alıyorum hepsini cevaplamak gerçekten zor oluyor. Genellikle küçük okuyucularım "Rana abla bir şiir yazdım kitap yazdım bakar mısın" şeklinde geri bildirimler oluyor.

Bana akıl danışanlar yardım isteyenler oluyor bu beni çok mutlu ediyor ve elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Kitaplarıma olan ilgi çok güzel. Baskılar yetişmiyor bu yüzden piyasalara dağılamadık. Özellikle öğrencilerden çok güzel tepki alıyorum. Değişik türlerde kurguladığım iki tane daha roman var. Senaryolar ve makaleler yazıyorum bunları gazetelerde yayınlamak istiyorum. Resim bölümü okumak istiyorum Akademik kariyer düşünüyorum ama yazarlık yönümü her zaman geliştirmeye çalışacağım. Şu anki başarımı kitap okumaya borçluyum. Ortalama 2000-2500 kitap okudum şimdiye kadar. Hikayeleri daha önce bir yerde izlemişim gibi kafamda kuruyorum. Yaşamışım gibi düşünüyorum ve yazıyorum" diye konuştu.

RANA DEMİRİZ KİMDİR ?

1995 İstanbul doğumlu olan Rana Demiriz İlköğrenimi Marmaris Şehit Ahmet Benler İlköğretim Okulunda birincilikle tamamladı. 2007, 2008 ve 2009 da beş adet karma resim sergisine katılmıştır. 2009 yılında Turizm ve Kültür Haftası için düzenlenen resim yarışmasında birincilik ödülü alan Rana Demiriz'in çok sayıda eseri bulunmaktadır. İdeali olan Plastik sanatlarda akademisyen olmak için çalışmalarına yoğun olarak devam etmektedir.

Yoğun ilgi gören romanın 2.baskısı da yapılmıştır. Devamı niteliğinde olan romanı Gölgedeki ışıklar 'Yüzleşme' 2011 Mart ayında Serinin 3. Romanı Gölgedeki Işıklar 'Donmuş Ateş' de 15 Aralık'ta yayınlanmıştır. Gölgedeki Işıklar romanı Rana Demiriz'e birçok ödül kazandırmıştır.

Bunlar sırasıyla İçmeler belediyesi, Marmaris Belediyeler Birliği Martab,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmaris Kaymakamlığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla valiliği ve T.C. Başbakanlık'tır. Şu an İstanbul Bostancı Doğa koleji 11. sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdürmekte ve 18 yaşına gelmeden 4 adet roman yazarak bir ilke daha imza atmak için çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.

- MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Marmaris'in 'Dahi Kızı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement