Mart Ayı Kültür-Sanat Dolu - Son Dakika
Güncel

Mart Ayı Kültür-Sanat Dolu

Mart Ayı Kültür-Sanat Dolu

Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü 'Merdiven' isimli oyunu sahneye koyacak.

27.02.2013 15:06

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Kayseri'de sosyal kültürel hayata renk katan kültür-sanat etkinlikleri, Mart ayında da Kayserililere keyifli anlar yaşatacak.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca düzenlenecek konserler, tiyatrolar ve söyleşilerle Kayserililer dolu dolu bir Mart ayı geçirecek.

"MERDİVEN" TİYATROSEVERLER İÇİN SAHNEDE

Mart ayının ilk etkinliği, tiyatroseverler için düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü 'Merdiven' isimli oyunu sahneye koyacak.

Şehir Tiyatrosu'ndaki oyun, 01 Mart Cuma günü saat 19.30'da tiyatroseverlerle buluşacak.

Nazım Kurşunlu'nun yazdığı 2 perdelik trajikomik oyun, emekli bir devlet memurunun eski bir arkadaşı ile karşılaştıktan sonra tepe taklak olan hayatını konu alacak.

Ücretsiz olarak izlenecek oyun, kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler için ise 8-15-29 Mart Cuma günleri sahnelenecek.

BÜYÜKŞEHİR DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Mart ayı içerisinde 'Büyükşehir Değerlerine Sahip Çıkıyor' başlığı ile gerçekleşecek bir başka etkinlikle de Kayserili duayen sanatçı İsmail Ediz anılacak.

Daha önce Ahmet Gazi Ayhan, İsmail Ötenkaya, Neşet Ertaş ve Aşık Veysel gibi Türkiye'ye mal olmuş önemli sanatçılar için anma gecesi düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu kez de "İsmail Ediz Gecesi" düzenleyecek.

02 Mart Cumartesi günü Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleşecek "İsmail Ediz Gecesi" saat 19.30'da başlayacak.

Gecede TRT Sanatçısı Orhan Saygıcı konuk sanatçı olarak sahne alacak.

MART'TA "MASAL DÜNYASINA YOLCULUK" VAR

Mart ayında da çocuklar unutulmadı. Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından sahnelenecek 'Masal Dünyasına Yolculuk' isimli çocuk oyunu, çocuklara masal dünyasının kapılarını aralayacak.

Şehir Tiyatrosu'nda sahnelenecek oyun 03 Mart Pazar günü saat 13.00'te çocuklarla buluşacak. Oyun, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için ise 10-17-31 Mart Pazar günleri aynı saatte yeniden çocuklarla buluşacak.

YAŞADIĞIMIZ KENT KAYSERİ'NİN KONUĞU KASKİSPOR

Yaşadığı kenti daha yakından tanıyan, tanıdıkça daha çok seven ve bu şehir için yeni projeler ortaya koyan gençlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 'Yaşadığımız Kent Kayseri' programının konuğu ise Kaskispor olacak.

04 Mart Pazartesi günü Meclis Salonu'nda gerçekleşecek olan program, saat 11.00'de başlayacak. Programa tüm sporseverler ücretsiz olarak katılabilecek.

"HER AY ÇOK ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin önderliğinde çok çeşitli etkinlikleri Kayserililerle buluşturduklarını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Mart ayı etkinlikleri hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu: "Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin kültür ve sanat etkinlikleri anlamında daha canlı olabilmesi için her hafta, her ay çok çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Mart ayıyla birlikte yine bu etkinliklerimiz tüm hızıyla devam edecek. Mart ayının ilk programı, 01 Mart Cuma günü sahnelenecek Merdiven isimli oyun olacak. Sizlerinde yakından bildiği gibi geçtiğimiz günlerde bu oyunları takip eden 10 bininci seyirciye Büyükşehir Belediye Başkanımızın hazırlatmış olduğu plaketi takdim etmiştik. Bu oyun, Mart ayında her Cuma günü Şehir Tiyatrosu'nda tiyatroseverlerle buluşacak.

Öte yandan 'Büyükşehir Değerlerine Sahip Çıkıyor' adı altında şehrimizin kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan, adını tüm Türkiye'ye duyurmuş insanları bir kez daha hatırlamak için de etkinliklerimize devam ediyoruz. Bu ayki konuğumuz İsmail Ediz olacak. Türk Sanat Müziği'ne büyük değer katmış 'İsmail Ediz Gecesi' 02 Mart Cumartesi günü saat 19.30'da Şehir Tiyatrosu'nda tüm müzikseverlerle bir araya gelecek. 03 Mart Pazar günü yine bir tiyatro faaliyetimiz olacak. 'Masal Dünyasına Yolculuk' isimli oyun, çocuklara yönelik olarak sahnelenecek. Saat 13.00'te Şehir Tiyatrosu'ndaki oyuna tüm çocukları davet ediyoruz. 04 Mart Pazartesi günü ise şehrimizin gururu olduğu kadar Türkiye'nin de gururu olan ve Eurocup'ta ilk defa iki kez final oynayan kadın basketbol takımız Kaskispor'un değerli hocası ve yöneticileri, yaklaşık 4 yıldır yürüttüğümüz 'Yaşadığımız Kent Kayseri' programında öğrencilerimizle beraber olacak. Bu programla Kaskispor, Moskova'ya gitmeden önce son defa Kayserili basketbol severlerle bir araya gelecek. Tüm basketbol severleri, saat 11.00'de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştireceğimiz programa davet ediyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mart Ayı Kültür-Sanat Dolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement