Melike Başer'in Ameliyatında Engel Yok - Son Dakika
Güncel

Melike Başer'in Ameliyatında Engel Yok

Melike Başer\'in Ameliyatında Engel Yok

SGK:   "Melike Başer'in tedavisi için gerekli olan malzemenin acil hallerde temin edilmesi ve hastaya müdahalenin yapılması ilgili hastaneye yapılacak ödemeleri değiştirmemektedir. Mehmet Ak...

27.11.2013 13:51

İLKAY GÜDER - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Melike Başer'in tedavisi için gerekli olan malzemenin acil hallerde temin edilmesi ve hastaya müdahalenin yapılmasının ilgili hastaneye yapılacak ödemeleri değiştirmediğini vurgulayarak, Mehmet Akif Ersoy Eğitim Araştırması hastanesinin malzemeyi temin ederek Melike Başer'e kapalı ameliyatı yapmasında engel bulunmadığını bildirdi.

SGK yetkilileri, bugün bir gazetede yer alan "Kalp Kapakçığında SGK ile Pazarlık Krizi" başlıklı haberde adı geçen 10 yaşındaki Melike'nin kalbin sağ tarafındaki akciğer atar damarına takılacak "Transkateter Aortik Kapak Balon Expandable (TAVİ) Uygulaması" için SGK tarafından 44 bin TL ödendiği, ithalatçı firmaların ise bu fiyattan mal satmayı reddetmesi sonucu Melike'nin kalp ameliyatı olmadığına ilişkin iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.  AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan SGK yetkilileri, öncelikle kalbin sağ tarafındaki pulmoner kapağa takılacak olan kalp kapağının, TAVİ uygulaması olmayıp, bunun "Transkateter Pulmoner Kapak" olarak adlandırıldığına dikkati çekti.

-"Hastanenin kapalı ameliyatı yapmasında engel bulunmamaktadır"-

Pulmoner Kapak değişimini gerektirecek darlık veya yetmezlik durumlarında kullanılan kapak ve taşıma sistemlerinin Medtronic ve Kardionet (Edwars Sapien) firmaları tarafından tedarik edilerek satıldığını kaydeden yetkililer, şunları söyledi:

"24 Mart'ta yürürlüğe giren Sağlık Uygulama Tebliğinde, Kalp Damar cerrahisine ait ve Kardiyoloji branşına ait tıbbi malzemeler listelerinde 'Transkateter Pulmoner Kapak' adı altında geri ödeme listelerine alınmış ve fiyatsız olarak yayımlanmıştır. 1 Ağustos'ta yürürlüğe giren Sağlık Uygulama Tebliğinde ise 'Transkateter Pulmoner Kapak'ın fiyatı 44 bin 625 TL olarak belirlendi.

Sağlık Bakanlığı ile kurmumuz arasında global bütçe sözleşme hükümleri bulunduğundan, habere konu malzemenin acil hallerde temin edilmesi ve hastaya müdahalenin yapılması ilgili hastaneye yapılacak ödemeleri değiştirmemekte olup, Mehmet Akif Ersoy Eğitim Araştırması hastanesinin malzemeyi temin ederek (girişimi) kapalı ameliyatı yapmasında engel bulunmamaktadır."

-İlgili malzeme yeniden fiyatlandırılacak-

Yetkililer ayrıca SGK'ya yapılan itiraz ve şikayetler üzerine 2 ay önce gerekli teknik çalışmalar başlatıldığını bildirerek, ilgili malzemenin yeniden fiyatlandırılması ve Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu toplantısında ilk gündem olarak görüşülmesinin planlandığını da açıkladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Melike Başer'in Ameliyatında Engel Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement