Özellikle 7-14 yaş grubu çocukları bilimle tanıştırmak, çocuklara bilimi sevdirmek ve bilimin eğlenceli taraflarını göstermek için çeşitli atölyelerin yer aldığı etkinlik 4 gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Etkinlikte bilim gösterileri, tematik atölye çalışmaları, atölye/laboratuvar çalışmaları, bilim ve zekâ oyunları ve proje stantları yer alıyor.
Şenlik açılışına İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İl Milli Eğitim yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Açılışta İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karaca'nın bir de sürprizi vardı.
İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Fakültesi son sınıf öğrencisi aynı zamanda "uzaya gidecek ilk Türk Halil Kayıkçı" da Rektör Prof. Dr. Karaca ile birlikte şenliğe katılanlar arasındaydı. 2017 yılında uzay giderek ilk Türk Astronot olacak Kayıkçı, kurdele kesim töreni öncesinde bir sunum yaptı. Kayıkçı'nın sunumunda ilk okuldan üniversiteye tüm eğitimini devlet okullarında tamamladığını söylemesi dikkat çekti. Kayıkçı'nın sunumu çocuklar tarafından da ilgiyle izlendi.
Karaca: Bilimin yaşı yok, 7 den 70'e herkese hitap ediyor
Etkinliğe ev sahipliği yapan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca açılış konuşmasında, "Bilim Merkezleri, üniversitelerin toplumla buluştuğu, farkındalık yaratan çok önemli kurumlardır. Biz üniversiteyiz ve temel işlevimiz aslında toplumun her katmanına hizmet etmektir. Bilimin de yaşı yok, 7 den 70'e herkese hitap ediyor. Burada kimya ve fizikten mühendislik deneylerini göreceksiniz. Merak insanda oldukça bilim de beraberinde gelecektir." dedi.
Demircan: Gençlerimizin "başımıza yeni icatlar çıkarmalarını" bekliyoruz
Meraklı Zihinler Bilim Şenliği'ne paydaş olan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da açılış konuşmasında, "Bilgi toplumunda üretimin makine ve robotlarla yapıldığı günlerde insanlara düşen daha çok buluş yapmak, beyinlerini daha çok çalıştırmak olacaktır. Bu bilinçle Beyoğlu Belediyemiz, İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği içinde bu yıl ikinci kez Bilim Şenliğini düzenliyoruz. Özellikle gençlerimizin "başımıza yeni icatlar çıkarmalarını" bekliyoruz" diye konuştu.
Çökelez: Bilimin ne kadar eğlenceli olduğunu göstermek için buradayız
İTÜ Bilim Toplum UY-GAR Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aytekin Çökelez ise "İTÜ, bilime, sanata ve yeniliğe katkı sunmaya devam ediyor. Bilimi sevdirmek, bilimi halkla buluşturarak popüler hale getirmek ve bilimin ne kadar eğlenceli olduğunu göstermek için buradayız." dedi.
"Meraklı Zihinler" neler yapacak?
Taksim Meydanında kurulan festival alanında düzenlenen şenlikte, özellikle 7-14 yaş grubu çocukları ve ailelerini görsel açıdan zengin bir içerik bekliyor. Şenlik boyunca; bilimsel etkinlikler, öğrencilerin bilimi deneyimsel olarak öğrenme şansı yakalayacağı tematik atölye çalışmaları, öğrenci proje stantları, zekâ oyunları yer alacak. Ayrıca, Taşkışla Yerleşkesindeki İTÜ Bilim Merkezi, bu tarihlerde ücretsiz olarak gezilebilecek.
Sıra dışı atölyeler dikkat çekiyor
İstanbul'un en geniş ve en kapsamlı bilim şenliği olma özelliğini taşıyan ve 3 gün sürecek "Meraklı Zihinler Bilim Şenliği", öğretmenler, öğrenciler ve aileleri tarafından ilk gününde büyük ilgi gördü. Çok sayıda öğrencinin ziyaret ettiği etkinlik kapsamında sıra dışı atölyeler yer alıyor.
Öğrencilerin bire bir katıldığı ve belli saatler arasında gerçekleştirilen "İlk Robotum Atölyesi", "Pil Böcek Atölyesi", "Model Uçak Atölyesi", "Sifigu Zekâ Oyunları Atölyesi", "Müzik Aleti Yapım Atölyesi" en çok dikkat çeken atölyeler oldu.
*Şenlik programı ekte bilginize sunulmuştur.
Son Dakika › Güncel › 'Meraklı Zihinler' Taksim'de bilim ile buluştu! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?