Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman'da Konteyner Kent Yapımını Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman'da Konteyner Kent Yapımını Tamamladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman'da yapımına başladığı konteyner kentin yapımını tamamladı. Konteyner kentte 670 konteynerlik bir yaşam alanı oluşturuldu ve sahra hastanesi, çamaşırhane, basket sahası, okuma salonu, kütüphane, kreş, çocuk oyun alanı, mescit, atık ayrıştırma alanı, yürüyüş yolu, kamelya alanı, market ve açık otopark ile ATM'ler yer alıyor. Konteyner kentte yaşayan depremzedeler, bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduklarını belirtiyorlar.

21.06.2023 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından kardeş şehir Adıyaman'da yapımına başladığı konteyner kentin yapımını tamamladı.

Mersin Büyükşehir tarafından yapımı tamamlanan Adıyaman konteyner kentin içinde 670 konteynerlik bir yaşam alanı oluşturuldu.

Konteyner kentte kurulan sahra hastanesi, vatandaşların sağlık alanındaki önemli ihtiyaçlarına cevap veriyor. 15 adet çamaşırhane, 3 adet basket sahası, 2 adet okuma salonu, 1 adet kütüphane, 5 adet kreş, 2 adet çocuk oyun alanı, 1 adet mescit ve depo alanlarının yer aldığı konteyner kentte, atık sorununun yaşanmaması için de 15 adet atık ayrıştırma alanı bulunuyor. Yürüyüş yolu ve kamelya alanlarının da yer aldığı konteyner kentte, market ve 200 araçlık açık otopark ile ATM'ler yer alıyor.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nde inşaat mühendisi olarak görev yapan ve konteyner kentin genel sorumlusu olan Serdar Gökpınar, şu bilgileri verdi:

"Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Adıyaman'da depremden hemen sonra, hem arama kurtarma çalışmalarını, hem de zarar gören içme suyu şebekelerinin onarımını gerçekleştirdik. Bu çalışmalar kapsamında 670 konteynerden oluşan mini bir kent yarattık. Söz konusu konteyner kentte sahra hastanemiz, yemekhanemiz, spor alanlarımız, basketbol sahalarımız, yeşil alanlarımız, çocuk oyun parkları ve en önemlisi de kreşler, okuma salonumuz ve kütüphanemiz bulunmakta. Bunun yanında 15 adet çamaşırhanemiz ve psikososyal destek bölümümüz faaliyette. Depremzede ailelerimiz, burada bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdalar. Konteyner kentimiz yaklaşık bir aydır faaliyette. Kardeş şehrimiz Adıyaman'ın bundan sonraki süreçte de, hep yanında olacağız."

Konteyner Kent'te yaşayan Adıyamanlı Hüseyin Çekin, kendileri için adeta yeni bir kent yapıldığını söyleyerek, "Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz. Depremden dolayı mahvolduk. 5 tane evimiz gitti. Çocuklarla ortada kaldık. İşimiz yok, televizyon yok, bir kilim bile yok, hiçbir şey yok. Buraya geldik, sağ olsunlar burada bizi ağırlıyorlar. Büyükşehir Belediyesi bize çok yardım yaptı. Hizmetler çok iyi. Burada hiçbir eksiğimiz yok, her şeyimiz var" dedi.

Adıyamanlı Sezgin Tanrıcı ise çok büyük bir deprem atlattıklarını belirterek, şunları söyledi:

"İlk günden bugüne, burada Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları var. Tüm personeli ve ekipmanlarıyla, gecesini gündüzüne katarak bize burayı kurdular. Hemen yanımızda kapı komşumuz, karşı komşumuz var. Dostluklarımızı daha samimi hale getirdi. Şu an burada aynı ekmeği bölüşüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi sabah, öğle ve akşam yemek de veriyor. Yani hep beraber burada küçük bir Adıyaman'ı yaşıyoruz. Biz yetişkinler sabah işimize gidip akşam dönüyoruz. Kalan çocuklar, bu tür sosyal aktivitelerde zamanını geçiriyor. Psikolojik destek de sunuldu. Çok teşekkür ederiz Mersin'e. Gerçekten burayı dört dörtlük yaptılar."

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman\'da Konteyner Kent Yapımını Tamamladı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman'da Konteyner Kent Yapımını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement