Mersin'de Alt Geçit İçin Karayolunu Kapattılar - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Alt Geçit İçin Karayolunu Kapattılar

Mersin\'de Alt Geçit İçin Karayolunu Kapattılar

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kumkuyu Beldesi'ndeki bir ilköğretim okulunun öğrenci ve velileri, trafik kazalarının sık meydana geldiği okul yoluna alt geçit yapılması için Mersin-Antalya Karayolu'nda oturma eylemi yaptı.

29.03.2013 15:16

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kumkuyu Beldesi'ndeki bir ilköğretim okulunun öğrenci ve velileri, trafik kazalarının sık meydana geldiği okul yoluna alt geçit yapılması için Mersin- Antalya Karayolu'nda oturma eylemi yaptı. Eylem nedeniyle 10 dakika trafiğe kapanan karayolunda, uzun kuyruklar oluştu.

Kumkuyu Beldesi Tırtar Mahallesi'ndeki Memduh Türkoğlu İlköğretim Okulu önüne alt geçit yapılmasını isteyen öğrenci ve velileri okul çıkışında eylem yaptı. D-400 Mersin-Antalya Karayolu'nda oturma eylemi gerçekleştiren yaklaşık 100 kişi, yolu 10 dakika trafiğe kapattı. Kazaların sık meydana geldiği okul yoluna alt geçit yapılmasını isteyen veliler, artık kimsenin yaralanmaması ve ölmemesi için alt geçit yapılması gerektiğini söyledi.

Azimli Mahallesi Muhtarı Zülfikar Zedef, "Burada yıllardır kazalar oluyor. Çocuklarımız okula gidip gelirken, tehlikeli bir şekilde karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyor. Her yere müracaat etmemize rağmen, buraya alt geçit yapmadılar. Karayolları'na söyledik yine yapmadılar. Buranın alt geçit için uygun olmadığını söylüyorlar. Buraya geçit yapılmazsa çocuklarımız ölecek" dedi.

Öğrenciler, ellerinde taşıdıkları 'Kazaya son', 'Kazaya kurban gitmeyelim', 'Alt geçit istiyoruz' dövizleriyle yürüyüş yaparak, okula giderken kullanacakları bir geçit yapılmasını istedi. Öğrenci velisi Zeynep Kasap ise çocukları okula giderken endişelendiğini dile getirdi. Kasap, "Çocuklarımız bir gün kaza yapacak diye korkuyoruz. Bir an önce yetkililerden buraya alt geçit yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Yol kapatma eylemi nedeniyle, Mersin-Antalya karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Eylemcilerin yolu açmasıyla ulaşım normale döndü. - Mersin/ Erdemli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Alt Geçit İçin Karayolunu Kapattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement