Mersin'de Bayram Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Bayram Coşkusu

Mersin\'de Bayram Coşkusu

Mersin'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

23.04.2013 14:12

Mersin'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Mersin Marina Amfi Tiyatro'da düzenlenen törene Vali Vekili Orhan Eyövge, Vali Yardımcısı Turgut Serimer ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün günün anlam ve önemini içeren konuşmasının ardından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bando eşliğinde 23 Nisan Marşı ve şiirler okundu. Mersin İzci Kulüplerinin gösterisi ile devam eden törende, Toros Koleji Jimnastik Grubu gösteri yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kıvılcımların Dansı Çocuk Grubu gösterisi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çocuk Ritmik Jimnastik Grubu'nun ritmik jimnastik gösterisi törene renk kattı. Kutlamalar sırasında Akdeniz Oyunları'nın maskotu Karetta öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara ise CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve CHP üyelerinin büyük bir Türk Bayrağı açarak, ellerinde bayraklarla girdikleri meydanda Gençlik Marşı ile 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi. Kalabalık sık sık 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan attı. Çocukların ellerinde kırmızı balonlarla törene katılmaları renkli görüntüler oluştururken, ADD üyeleri de meydanda bulunanlara şeker ve kuruyemiş dağıttı.

Mersin Forum AVM Sanatçılar Meydanı'nda ise Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu Türk Pop Müziği konseri verdi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Bayram Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement