Mersin'de Güneş Festivali - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Güneş Festivali

Mersin\'de Güneş Festivali

21 Haziran Dünya Güneş Günü Nedeniyle Mezitli Belediyesi Tarafından Bu Yıl 4'Üncüsü Düzenlenen Ve 3 Gün Sürecek Olan Soli Güneş Festivali, Dün Akşam Düzenlenen Kortej Yürüyüşü İle Başladı.

20.06.2013 16:34

21 Haziran Dünya Güneş Günü Nedeniyle Mezitli Belediyesi Tarafından Bu Yıl 4'Üncüsü Düzenlenen ve 3 Gün Sürecek Olan Soli Güneş Festivali, Dün Akşam Düzenlenen Kortej Yürüyüşü ile Başladı. Yürüyüşe Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Uğur Yıldırım, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müze Bölümü Öğretim Üyesi ve Soli Pompeiopolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı ile Yüzlerce Kişi Katıldı. Belediye Binası Önünde Başlayan ve Festival Alanında Son Bulan Yürüyüş, Belediye Bandosu Eşliğinde Yapıldı. Ellerinde Türk Bayrağı Taşıyan Vatandaşlar, 'Güneş Bize Yeter', 'Güneşin Çocuklarıyız' Sloganları Attı.

'GÜNEŞİN ÇOCUKLARIYIZ'

Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Yürüyüşün Ardından Açıklama Yaptı. Yıldırım, Festival Düzenlememizin Amaçlarından Biri Binlerce Yıldır Yerde Yatan Bir Dünya Mirası Olan Soli Pompeiopolis'i Ayağa Kaldırmak, Kültür ve Turizm Varlıklarına Sahip Çıktığımızı Göstermek ve Burayı Dünya İnsanlarına Tanıtabilmektir. Diğer Amacımız İse Yılın 300 Günü Güneşli Geçen Ülkemizde Ne Yazık Ki Güneş Enerjisinden Yeterince Yararlanılmıyor. Güneş Enerjisini Alternatif Enerji Olarak Kullanılmasına Dikkat Çekmek İstiyoruz Dedi.

EDİP AKBAYRAM KONSERİ

Festivalde Ayrıca Mersin'de Bulunan Kilise Korolarından Oluşan Mersin Kültürleri Topluluğu Bir Dinleti Sundu. Daha Sonra Sanatçı Edip Akbayram, Konser Verdi. Konserine Gezi Parkı Olaylarına Değinerek Başlayan Akbayram, O Güzelim Gençleri Tek Tek Alınlarından Öpüyorum. Her Yerde Durup Direnişlerini Gösteren Yurttaşlarımıza da Sevgilerimi İletip Destek Veriyorum. Çünkü Yaşamak Direnmektir. Umutsuzluk Değildir. Sevgi, Barış, Kardeşlik İçin Dünyada Tüm Direnen Gençler İçin Bugün Bütün Şarkılarımı Söylüyorum Diye Konuştu. Bu Sırada, Konseri İzleyenler 'Her Yer Taksim, Her Yer Direniş' Sloganları Attı. 2 Saat Sahnede Kalan Sanatçıya Kızı Türkü Akbayram da Türküleriyle Eşlik Etti.

Festival Yarın Sona Erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Güneş Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement