MHP'den Yeni Adalet Bakanına İlk Soru: Orduya Kumpas Kurulduğu İddiasına Katılıyor Musunuz? - Son Dakika
Güncel

MHP'den Yeni Adalet Bakanına İlk Soru: Orduya Kumpas Kurulduğu İddiasına Katılıyor Musunuz?

MHP\'den Yeni Adalet Bakanına İlk Soru: Orduya Kumpas Kurulduğu İddiasına Katılıyor Musunuz?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a "Yalçın Akdoğan'ın yazısında bahsettiği, isim vermeden eleştirdiği grubun orduya kumpas kurduğu iddiasına katılıyor musunuz?" diye sordu.

26.12.2013 14:44

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a " Yalçın Akdoğan'ın yazısında bahsettiği, isim vermeden eleştirdiği grubun orduya kumpas kurduğu iddiasına katılıyor musunuz?" diye sordu.

Bozdağ'a yeni görevine gelir gelmez ilk soruyu soran Türkkan, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, "Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan Star Gazetesi'nde 'Ellerinde nur mu var, topuz mu?' başlıklı bir yazı kaleme almış, isim vermeden Gülen Cemaati'ne yüklenen Akdoğan, orduya kumpas kurulduğunu iddia etmiştir. Akdoğan yazısında Başbakan Erdoğan için 'Kendi ülkesinin milli ordusuna, milli istihbaratına, milli bankasına, milletin gönlünde yer edinen sivil iktidarına kumpas kuranların bu ülkenin hayrına bir iş yapmış olmayacağını çok iyi bilir' ifadesini kullanmıştır" diyerek şu konularda bilgi istedi:

"Bu nedenle; Yalçın Akdoğan'ın yazısında bahsettiği, isim vermeden eleştirdiği grubun orduya kumpas kurduğu iddiasına katılıyor musunuz? Orduya kumpas kurulduğu iddiasından hareketle bu; Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk gibi davalar ile rütbeli subayların tasfiye edilmesi ve ordunun içinin boşaltılması olarak yorumlanabilir mi? Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili bu kritik davalarda rütbeli subayların yargılanması ve bir bir cezaevine gönderilmesinde Akdoğan'ın yazısında belirttiği gibi Gülen Cemaati'nin rolü olduğu düşünülebilir mi? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kritik davaları olan Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri casusluk gibi davalar ile ilgili yeni bir karar alınması düşünülmekte midir, bu davaların tekrar görülmesi gündemde midir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'den Yeni Adalet Bakanına İlk Soru: Orduya Kumpas Kurulduğu İddiasına Katılıyor Musunuz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement