MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan'dan Kozakçıoğlu'nun Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan'dan Kozakçıoğlu'nun Ailesine Taziye Ziyareti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan\'dan Kozakçıoğlu\'nun Ailesine Taziye Ziyareti

Haber.Taner YENER Kamera.

24.05.2013 16:17

Mhp Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan,

"Benim tanıdığım Hayri Kozakçıoğlu önemli bir devlet adamı"

Haber: Taner YENER Kamera: Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL DHA) MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, dün Sarıyer'deki villasında ölü bulunan eski Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge Valisi Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun (75) ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Kozakçıoğlu ile birlikte uzun yıllar politika yaptığını belirten Adan, 'Benim tanıdığım Hayri Kozakçıoğlu önemli bir devlet adamı ve çok duyarlı bir insandı" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, saat 11.00 sıralarında eski OHAL Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun dün yaşamını yitirdiği Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi Ayhan Sokak 2 numaradaki villasına geldi. Evde yaklaşık 15 dakika kalan Celal Adan, Kozakçıoğlu'nun eşi Sabire Kozakçıoğlu ve çocuklarına başsağlığı diledi. Adan, çıkışta basın mensuplarının ziyarete ilişkin sorularına yanıtladı.

'ÖNEMLİ BİR DEVLET ADAMI VE ÇOK DUYARLI BİR İNSANDI"

Hayri Kozakçıoğlu ile uzun yıllar politika yaptığını belirten Celal Adan, 'Aşağı yukarı 8 yıl beraber politika yaptık. Beraber milletvekilliği yaptık. Benim tanıdığım Hayri Kozakçıoğlu önemli bir devlet adamı ve çok duyarlı bir insandı. Ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum. Üzücü bir olay. Savcılık tahkikatını yürütüyor. Adli Tıp raporları henüz belli değil. Hep birlikte takip edeceğiz" dedi.

'AİLE'DE BİR AÇIKLAMA YAPACAK"

Kozakçıoğlu basın mensuplarının, 'İçeride kim var, kiminle görüştünüz'ö sorusuna "Hanımefendiyle görüştüm. Eşiyle, kızları var. Oğlu var" diye cevapladı. Basın mensuplarının ailenin durumu ve yorumlarıyla ilgili soruya Adan, 'Çok üzgünler. Kendileri de bizim gibi" dedi. Bir basın mensubunun 'İntihar iddiaları" ile ilgili sorusuna Adan, 'Aile kendisi açıklasın izin verirseniz. Ailede bir açıklama yapacak" diye konuştu.

'AYNI HAYRİ BEY'Dİ HİÇBİR ŞEY HİSSETMEDİK"

Celal Adan, Kozakçıoğlu ile en son 19 Nisan'da bir toplantıda görüştüklerini ifade ederek, 'Aynı Hayri Beyd'i. Hiçbir şey hissetmedik" dedi. Adan ayrıca cenazenin yarın Teşvikiye Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu'daki aile kabristanında toprağa verileceğini söyledi.

Öte yandan Adan'ın dışında Kozakçıoğlu ailesinin evine bazı aile dostları ve yakınları da gelerek başsağlığı ziyaretinde bulundular.

VİLLASINDA ÖLÜ BULUNMUŞTU

20 ve 21'inci dönem DYP'den milletvekilliği yapan, eski OHAL Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu, dün sabah Sarıyer'deki villasının yatak odasında ölü bulunmuştu. Herhangi bir mektup ya da not bırakmadığı öğrenilen Kozakçıoğlu polise göre, kendisine ait bir tabancayla kalbine bitişik atışla tek el ateş ederek intihar etti. Dün olay yerine gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Emre ise 'Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapora göre intihar olup olmadığı netleşir.ö diye konuşmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan'dan Kozakçıoğlu'nun Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement