MHP İzmir İl Başkanı Karataş: Suruyeli'lere Vatandaşlıkta Siyasi Rant Amaçlanıyor - Son Dakika
Güncel

MHP İzmir İl Başkanı Karataş: Suruyeli'lere Vatandaşlıkta Siyasi Rant Amaçlanıyor

MHP İzmir İl Başkanı Karataş: Suruyeli\'lere Vatandaşlıkta Siyasi Rant Amaçlanıyor

Mhp İzmir İl Başkanı Necat Karataş, parti bayramlaşmasında hükümeti ve özellikle Suriyeli'lere vatandaşlık konusunu eleştirdi.

06.07.2016 16:27

Mhp İzmir İl Başkanı Necat Karataş, parti bayramlaşmasında hükümeti ve özellikle Suriyeli'lere vatandaşlık konusunu eleştirdi. Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesi girişiminin nedeninin oy kaygısı olduğunu öne süren Karataş, "Siyaseten rant amaçlanıyor, oy bekleniyor" dedi.

MHP İzmir İl Başkanlığı'nda bayramın ikinci günü bayramlaşma töreni yapıldı. Toplantı salonundaki bayramlaşma öncesi konuşan MHP İl Bakanı Necat Karataş, gündemle ilgili açıklamalar yaptı. AK Parti iktidarları döneminde işsizliğin arttığını savunan Karataş,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyelilere yönelik vatandaşlık hakkı verilmesi açıklamasını da eleştirdi. Savaştan kaçan Suriyelilere kucak açmamazın son derece doğal olduğunu belirten Karataş şunları söyledi:

"Yapmamız gereken buradaki mağdurlara kucağımızı açmak, yaşadıkları ülkelerde sukünet sağlanıncaya kadar, sağlıklı şekilde ülkelerin dönünceye kadar barınma, beslenme ve sağlık yönünden Türkiye'nin sahip çıkmasıydı. Bu yapıldı. Yapılmaya davam ediyor. Ancak Suriyelilere vatandaşlık hakkı vermenin altında başka bir hesap yattığı kanaatini taşıyoruz. Bize göre bu ısrarın nedeni vatandaşlık hakkı alınca Suriyeli'lerin oy kullanacak olmalarıdır. Bir kişinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ileri süreçte siyaseten, özellikle başkanlık sistemi düşünüldüğünde elde edeceği gelecekle ilgili, siyasi hayatı ile ilgili bir kar amaçlanıyor. Siyaseten rant amaçlanıyor, oy bekleniyor."

Karataşın konuşmasının ardından partililer bayramlaştı.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP İzmir İl Başkanı Karataş: Suruyeli'lere Vatandaşlıkta Siyasi Rant Amaçlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement