MHP'li Yalçın: İktidar Ateşle Oynuyor - Son Dakika
Güncel

MHP'li Yalçın: İktidar Ateşle Oynuyor

MHP\'li Yalçın: İktidar Ateşle Oynuyor

MHP Genel Başkan Yardımcı Semih Yalçın, "PKK taleplerine yasal dayanaklar üretmeye çalışan bu iktidar ateşle oynamaktadır" dedi.

26.11.2012 14:27  Güncelleme: 14:33

MHP Genel Başkan Yardımcı Semih Yalçın, " Türkiye'yi dönüştürmeye ve bin yıllık birliğimizi yok etmeye çalışan PKK taleplerine insan hakları ve adalet kisvesine büründürerek yasal dayanaklar üretmeye çalışan bu iktidar ateşle oynamaktadır" dedi MHP Genel Başkan Yardımcı Semih Yalçın, "Türkiye'yi dönüştürmeye ve bin yıllık birliğimizi yok etmeye çalışan PKK taleplerine insan hakları ve adalet kisvesine büründürerek yasal dayanaklar üretmeye çalışan bu iktidar ateşle oynamaktadır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, anadilde savunma hakkını düzenleyen yasa teklifine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla birlikte inşa edilen "Türk Milleti" düsturunun ifade ettiği yalın ve evrensel hakikati yok sayan kadroların, devletin iliklerine kadar nüfuz ettiğini savundu. Türkçe'nin, ilk defa tartışma konusu yapıldığını belirten Yalçın. "Anayasamızda resmi dil olarak belirlenen Türkçenin yanına etnik dillerin eklenmesi girişimlerine hız verilmiştir. AKP iktidarının, toplumun çimentosu ve Türk kültürünün anahtarı olan dilimizi hedef alan icraatının hedefi, milletimizin egemenlik haklarını ortadan kaldırmaktır. AKP iktidarı ana dilde eğitimden sonra son olarak ana dilde savunma hakkı diye bölücülüğe tehlikeli bir taviz daha verme hazırlığındadır" dedi. Anadilin konuşulmasını, anadille anlaşılmasını ve bu yolla iletişimin sağlanmasını insani bir durum olarak kabul ettiklerini belirten Yalçın, anadilde eğitim ve anadilde savunma isteklerinin yasal düzenlemeler yapılarak karşılanmasının, farklılaşmayı ve başkalaşmayı tetikleyeceği endişesi taşıdıklarını belirtti. Milli kültürü oluşturan en büyük etkenin dil olduğunu kaydeden Yalçın, "O bakımdan günümüzde anadilde eğitim ve savunma hakkı taleplerini, Türk milletinin içinden başka milletlerin ortaya çıkarılması için ortaya konan maksatlı sosyolojik projeler olarak görmekteyiz. Eğitim ve yargı dilinde teklik anlayışının bozulmasına izin vermek, kamu kurumlarının işleyişinde de önü alınamaz karışıklık ve keşmekeşe zemin hazırlayacaktır. Söz konusu tavizler, nihai olarak milletin dağılması, ayrışması ve parçalanması anlamına gelecektir" dedi.

-ANADİLDE SAVUNMA TERÖRÜ ARTIRIR-

Yalçın, anadilde savunma hakkının verilmesinin ihanetle eş değer olduğunu savunarak, kararın Türkiye'de yaşayan ve Türk toplumuyla kaynaşmış bazı küçük alt kültür gruplarını da tahrik edeceğini ve tamiri imkansız sosyal yaralar açacağını öne sürdü. Anadilde savunma hakkının verilmesinin PKK terörünü azdıracağını, örgütün eylemcilerini şımartacağını belirten Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir devletin birliği onu oluşturan unsurları birbirinden ayırarak değil aksine onları birleştiren değerleri öne çıkararak sağlanır. Türkiye'yi dönüştürmeye ve bin yıllık birliğimizi yok etmeye çalışan PKK taleplerine insan hakları ve adalet kisvesine büründürerek yasal dayanaklar üretmeye çalışan bu iktidar ateşle oynamaktadır. MHP, AKP'nin bu bize göre bilinçli ve işbirlikçi tercihinin arkasındaki sinsi hesapları görmektedir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Yalçın: İktidar Ateşle Oynuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement