Aday Hüseyin Sözlü'yü 10 Koyun Keserek Karşıladılar - Son Dakika
Güncel

Aday Hüseyin Sözlü'yü 10 Koyun Keserek Karşıladılar

Aday Hüseyin Sözlü\'yü 10 Koyun Keserek Karşıladılar

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Hüseyin Sözlü, Tarsus-Gaziantep-Adana Otoyolu'nda 10 koyun kesilerek karşılandı.

30.09.2013 23:00  Güncelleme: 10:29

Ankara'da düzenlenen Mahalli İdareler Seçimi Aday Takdim toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlendiği açıklanan Adana'nın Ceyhan İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Tarsus-Gaziantep-Adana Otoyolu'nun Kuzey Turnikeleri'nde yaklaşık 500 partili tarafından karşılandı.

Omuzlarda otobüse kadar taşınan Hüseyin Sözlü kilometrelerce uzanan konvoy eşliğinde MHP İl Başkanlığı binasına geldi. Burada Sözlü için 10 koyun kesilirken bina önüne kurulan platforma çıkan 11 yaşındaki ilkokul öğrencisi Aleyna Andımız'ı okudu. Bina önünde bekleyen partililer de minik öğrenciye eşlik etti.

Ardından platforma çıkan Başkan Sözlü, belediye başkanlarının partisi olmadığını belirterek, "Bugün Andımız'da Türkün adından rahatsız olup Andımız'ı değiştirenler, bölücülerin önünde diz çöküp dilimizi parçalayanlara devlete adını veren Türkün adından her platformda rahatsız olanlara elbette bu milletin vereceği dersler olmalıdır. Kendi hükümetlerine bir itiraz olduğunda bir külhan beyi gibi meydan okuyan bir başbakan Türk milletinin bölünmez bütünlüğüne meydan okuyana bölücülerin önünde diz çöküyor.

Bizim birliğimizi bütünlüğümüzü bozarak diz çöküyor" dedi. Millet'in bunu hazmedemediğini ilk seçimlerde göstermesi gerektiğini söyleyen Sözlü, "3 dönemdir belediye başkanıyım ülkücü kökenliyim. Hüseyin Sözlü Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ülkücü kimliği ile taliptir. Belediye başkanını partisi olmadığı söylenir. Adana'da oy isterken her siyasi partiden oy aldım. Burada bir şeyin altını çizmek istiyorum. Partili bir belediye başkanıyım mensubiyetim ve bir siyasi ahlakım var ama herkes bilir ki milliyetçi belediyecilikte adalet esastır. Hiç bir zaman partizanlık yapmadık. Her gün zikzak yapan bir siyasi anlayış milliyetçi Hareket partisinde olmamıştır" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketini de eleştiren Sözlü, konuşmaların ardından ilçe belediye başkan adaylarıyla partilileri selamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aday Hüseyin Sözlü'yü 10 Koyun Keserek Karşıladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement