Milli Eğitim Bakanlığı Önünde 'Tayin' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı Önünde 'Tayin' Protestosu

Milli Eğitim Bakanlığı Önünde \'Tayin\' Protestosu

Türk Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde "eş durumu, sağlık, öğrenim özrü, il içi ve il değiştirme mağdurları" için eylem yaptı.

27.08.2012 17:27

Türk Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde "eş durumu, sağlık, öğrenim özrü, il içi ve il değiştirme mağdurları" için eylem yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri bir süre slogan atarak Bakanlık uygulamalarını protesto etti. Grup adına bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yaptıkları ile eski Milli Eğitim Bakanlarından Hüseyin Çelik ve Nimet Çubukçu'yu arattığını iddia ederek çocukları ailelerinden ayırdığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Koncuk, "O kadar çocuğunuz var birinden vazgeçebilir misiniz?' ifadesini kullandı.

Koncuk, siyasi ya da ideolojik olarak toplanmadıklarını sadece mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini vurgulayarak, "Biz de öğretmen açılımı istiyoruz" diye konuştu.

Bakan Dinçer'in "Norm kadro fazlası olmayacağı yönündeki açıklamasına rağmen binlerce öğretmenin 4+4+4 eğitim sistemi dolayısıyla açığa çıktığını"

savunan Koncuk, eşi özel sektörde çalışan eğitimcilere tayin hakkı verilmeyeceği yönündeki açıklamalara tepki göstererek, "Onlar bu ülkeye vergi vermiyorlar mı, hizmet üretmiyorlar mı?" diye sordu.

Yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup olaysız dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanlığı Önünde 'Tayin' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement