MİSİAD Adaya Çıkarma Yaptı - Son Dakika
Güncel

MİSİAD Adaya Çıkarma Yaptı

MİSİAD Adaya Çıkarma Yaptı

Kuzey Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Denktaş, MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı gökmen ve heyetini kabul etti.

26.02.2015 12:54

Kuzey Kıbrıs, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Memleketçi ve Sanayici İş Adamları Derneği (MİSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek bir süre görüştü.

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, söz alan MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen, kendilerine yönetimi ve Genç MİSİAD yönetimi üyelerinin eşlik ettiğini belirtti. Ziyarette ayrıca Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi'de yer aldı.

İŞADAMLARINI GÜNEYDOĞU'YA ÇEKME

MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen, KKTC'yi ziyaret nedenleri ve derneğin kuruluş amaçları hakkında Başbakan Yardımcısı Denktaş'a kısa bir bilgi verdi. Kıbrıs Türk Halkı'nın Anadolu halkı için öneminin altını çizen Gökmen, Ankara merkezli olan Memleketçi ve Sanayici İş Adamları Derneği Şanlıurfa Şubesi'nin bu nedenle ilk ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiğini söyledi. Amaçlarının Kıbrıslı Türk İşadamları ile istişarelerde bulunmak olduğunun altını çizen Gökmen; "Amacımız buradaki iş imkânlarını tanımak, Kıbrıslı İşadamları ile istişarede bulunmak, hem adada birlikte iş sahalarında ortak çalışmalar yapmak, hem de Kıbrıs'taki işadamlarını Güneydoğu'ya çekme noktasında neler yapabiliriz, bize bu konuda nasıl bir katkı sunarsınız, tüm bunları görüşmek maksatlı kısa süreli bir ziyaret" dedi.

'YAKINLAŞMA TİCARETE YANSIMIYOR'

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, MİSİAD Şanlıurfa Şubesi heyetini adada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gerek Kıbrıs konusu, gerekse iş çevresi hakkında kısa bir bilgi verdi. Her iki ülkenin İşadamlarının ortak çalışmaları konusuna değinen Denktaş; "Türkiye çok yakınımızda, ilişkilerde çok iyi. Ancak maalesef bu yakınlaşma ticarete pek yansımıyor. Var olan sorunları aşmaya çalışıyoruz ama belli ki zaman alacak. Umarım bu ziyaret bu anlamda önemli bir adım olur" dedi. KKTC'de turizm ve turizme yönelik, eğitim ve eğitime yönelik her türlü yatırımın geleceğinin de var olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, teşvikler ve muafiyetler konusunda da neler yapılabileceğinin özetini sundu. Ziyaret sırasında karşılıklı hediye teatisinde de bulunuldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel MİSİAD Adaya Çıkarma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement