Mısır Çarşısı Davasına Devam Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Mısır Çarşısı Davasına Devam Ediliyor

Mısır Çarşısı Davasına Devam Ediliyor

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davaya devam ediliyor.

24.01.2013 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davaya devam ediliyor. Duruşmada söz alan Sosyolog Pınar Selek'in avukatları mahkemenin Yargıtay'ın bozma ilamına direnmekten vazgeçtikleri ara kararın geri alınmasını talep etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen duruşmada başka suçtan tutuklu Maşallah Yağan hazır bulunurken Sosyolog Pınar Selek ise duruşmaya katılmadı. Selek'i babası Alp Selek'in de aralarında olduğu yaklaşık 50 avukat savundu. Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, eski Milletvekili Akın Birdal, Oyuncu Lale Mansur da izledi.

Duruşmanın başlamasının ardından söz alan Selek'in avukatlarından Bahri Belen reddi hakim taleplerinin yanlış bir süreç izlenerek reddedildiğini belirterek bu konudaki taleplerinin İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilmesini talep etti.

Daha sonra söz alan Avukat Akın Atalay ise, mahkemenin 22 Kasım 2012 tarihindeki celsede, Yargıtay'ın beraat kararını bozmasına direnmekten vazgeçme kararının geri alınmasını talep etti.

Bu direnme kararından vazgeçilmesinin hukuken kabul edilemeyeceğini ifade eden Atalay, "Direnme kararından vazgeçen hakimler kanunu farklı yorumlamış olabilir. Direnme ara karardır ve bu ara karardan dönülebilir yorumunu yapmışlar. Ancak bu yorum doğru ve hukuki bir yorum değil."dedi. Avukatlar bu karardan vazgeçilerek beraat kararında direnilmesini talep etti.

Mahkeme sanık avukatlarının taleplerini değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlama ile ilgili davada İstanbul 12. Ağır Ceza

Mahkemesi'nde yapılan yargılamada Pınar Selek, patlamanın bombamı yoksa LPG'nin mi neden olduğunun kesin tespiti yapılamadığı gerekçesiyle beraat etmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi bu kararı bozmuş ve mahkemenin hüküm kurmasını istemişti. Bunun üzerine yapılan yargılamada yine patlamanın nedeninin belirlenemediği görüşünü tekrarlayan mahkeme, Selek'in yine beraatına karar vermişti. Dosyanın ikinci kez gittiği Yargıtay, Selek için "müebbet hapis istemiyle yeniden yargılansın" demişti. Pınar Selek'in avukatlarının talebi üzerine Yargıtay Başsavcılığı bu karara itiraz etmişti. Bu itiraz üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından incelenmiş ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararı onaylanmıştı.

Bunun üzerine dosyanın yeniden geldiği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Şubat 2011'de görülen duruşmada, Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında daha önce 2 kez verilen beraat yönündeki kararında direnilmesine hükmetmişti. Ancak mahkeme 22 Kasım 2012'de görülen duruşmada söz konusu direnme kararının usule aykırı olduğu gerekçesiyle direnmekten vazgeçmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mısır Çarşısı Davasına Devam Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement