Mısır'da Darbe Karışıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karışıtı Gösteriler

Mısır\'da Darbe Karışıtı Gösteriler

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısıyla düzenlenen gösterilerde darbe yönetiminin askeri uygulamaları ile İsrail'in Mescid i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto edildi.

14.11.2014 13:59

Mısır'da düzenlenen gösterilerde darbe yönetiminin askeri uygulamaları ile İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto edildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak tarafından "kışlalarınıza geri dönün" sloganıyla sabah saatlerinde başlayan gösteriler cuma namazı sonrasında da devam etti.

Başkent Kahire başta olmak üzere İskenderiye, Süveys, Minya, Beni Süveyf, Şarkıye, Garbiye ve Kalyubiye kentleri başta olmak üzere ülke genelinde düzenlenen gösterilerde ordu ve İçişleri Bakanlığı'nın sivillere yönelik uygulamaları kınandı.

Göstericiler, 3 Temmuz darbesiyle yönetimden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ve hapishanelerdeki siyasi tutukluların serbest bırakılması isteğini dile getirdi. Mursi ile birlikte bazı tutuklular ve gösterilerde ölenlerin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşlerde "Rabia" flamaları da ellerde sallandı.

Gösterilerde Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller de protesto edildi. Göstericiler İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarına, "Hayber Hayber Ey Yahudiler, bilesiniz Aksamız bize geri dönecek", "Ey Aksa ey sevgili, yemin olsun, yok olmayacaksın" şeklinde sloganlarla tepkide bulundu.

Minya'da Mescid-i Aksa'daki gelişmeler nedeniyle İsrail ve ABD bayrakları yakıldı.

Darbe karşıtı sloganların da sık sık atıldığı gösterilerden bir kısmı polisin müdahaleleriyle dağıldı.

Ülkede 3 Temmuz 2013'te meşru seçimlerle işbaşına gelen yönetimin darbeyle uzaklaştırılması sonrasında yoğunlaşan demokratik gösteriler bir buçuk yıla yakın bir süredir aralıksız devam ediyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karışıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement