Mısır'da Darbe Karşıtı Protestolar - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtı Protestolar

Mısır\'da Darbe Karşıtı Protestolar

Mısır İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin El Ezher Üniversitesi’ne baskın yaptığı yönündeki haberleri yalanladı

20.10.2013 17:22

Mısır İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin El-Ezher Üniversitesi'ne baskın yaptığı yönündeki haberleri yalanladı.

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin El-Ezher Üniversitesi'ne müdahale ettiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilirken, emniyet görevlilerinin, Kahire'nin doğusunu orta kısmına bağlayan Nasr yolunu trafiğe kapatan öğrencileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanmak mecburiyetinde kaldığı ifade edildi.

Öte yandan, Ezher Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim el-Hudud, yapılacak gösterilerin üniversite kampüsünün dışına taşmaması gerektiğini belirterek, şiddet eylemlerinden uzak durulması uyarısı yaptı. Hudhud, gösteri yapan öğrencileri idare binasına zarar vermekle de suçladı.

Üniversite yönetiminden yapılan yazılı açıklamada ise, üniversitede eğitime ara verilmesine yönelik henüz bir karar alınmadığı ifade edildi. Açıklamada, daha önce gösterilere katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan öğrenciler için üniversitenin bir komisyonu kurduğu ve "tatmin edici" netice alana kadar çaba sarf edileceği bildirildi.

Mısır'da darbe karşıtı gösteri düzenleyen ve Rabiatul Adeviyye Meydanı'na doğru yürüyen El-Ezher Üniversitesi öğrencilerine, güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtı Protestolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement