Mısır'da Darbeyle Feshedilen Parlamentonun Üyesi Raşit Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mısır'da Darbeyle Feshedilen Parlamentonun Üyesi Raşit Açıklaması

Mısır\'da Darbeyle Feshedilen Parlamentonun Üyesi Raşit Açıklaması
04.12.2013 14:58

"Ey İslam alemi, yeter bu bıkkınlık, yeter bu tembellik. Artık uyan"

Mısır'da darbeyle feshedilen parlamentonun üyesi Adil Raşit, "Ey İslam alemi, yeter bu bıkkınlık, yeter bu tembellik. Artık uyan" dedi.

Raşit, Tarsus ilçesinde Ashab-ı Kehf  Platformu tarafından düzenlenen "Ortadoğu ve insanlığın geleceği" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Mısır'da hak ile batıl mücadelesi verildiğini belirterek, Türkiye'nin bu mücadelede hakkı tutmasının kendilerini yüreklendirdiği söyledi.

Darbecilerin dünyanın gözü önünde kendilerine saldırdığını ifade eden Raşit, şöyle konuştu:

"Ancak biz silah kullanmadık çünkü biz inanıyoruz ki barış silahtan kuvvetlidir. Hiçbir özgürlük ucuz değildir. Darbecilerin saldırıları neticesinde oğlum gözünden, ben de başımdan yaralandım. Sizin aranızda kendimi evimde gibi hissediyorum. Hiç yabancılık çekmiyorum. Buradan İslam alemine sesleniyorum. Ey İslam alemi, yeter bu bıkkınlık, yeter bu tembellik. Artık uyan"

Raşit, bulunduğu her platformda Rabia işareti yaptığını belirttiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür etti.

Konferansta gazeteci yazar Ahmet Varol ile araştırmacı yazar Recep Songül de konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbeyle Feshedilen Parlamentonun Üyesi Raşit Açıklaması - Son Dakika


Advertisement