Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır\'da Ordunun Yönetime El Koyması

İtalya Dışişleri Bakanı Bonino: "Mısır için tek çıkış yolu; tüm siyasi güçlerin somut katılımına açık ve kapsayıcı siyasi bir sürecin sağlanması"

08.07.2013 20:11

İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "Mısır için tek çıkış yolu; tüm siyasi güçlerin somut katılımına açık ve kapsayıcı siyasi bir sürecin sağlanması" dedi.

İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuveyt ve Umman'a "Büyüme için diplomasi" teması altında ticari ve ekonomik geliştirmek suretiyle ziyaretler gerçekleştiren Bonino ile bu ülkelerdeki mevkidaşları arasında gerçekleştirilen görüşmelerde Mısır'ın ele alındığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Bonino, görüşmelerde,  "Mısır için tek çıkış yolu; tüm siyasi güçlerin somut katılımına açık ve kapsayıcı siyasi bir sürecin sağlanması" ifadesini kullandı.

Bu ülkede keyfi tutuklamalardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Bonino, AB'nin Vilnius'taki toplantısında da Mısır'ın gündeme geleceğini, ordunun yönetimi ele almasının iyi bir şey olmadığını, ülkenin bir an önce normalleşmesi sağlanarak, günlük ekonomik ve sosyal problemlere odaklanılması gerektiğini belirtti.

İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Lapo Pistelli de Mısır'da anayasanın ordu tarafından askıya alınması, parlamentonun feshedilmesi ve seçilmiş bir cumhurbaşkanının indirilmesinin darbe olduğunu söyledi.

Pistelli, Mısır'da yaşanan içi karışıklıkta İtalya'nın herhangi bir tarafta olmayacağını da kaydetti. -

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement