Mısır, Mali'ye Askeri Müdahaleye Karşı - Son Dakika
Güncel

Mısır, Mali'ye Askeri Müdahaleye Karşı

Mısır, Mali\'ye Askeri Müdahaleye Karşı

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Mali'ye askeri operasyona karşı çıktığını, barışçıl çözümleri desteklediğini belirtti.

06.11.2012 10:28

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Mali'ye askeri operasyona karşı çıktığını, barışçıl çözümleri desteklediğini belirtti.

Mursi ile Afrika Birliği Komisyon Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma arasında Kahire'de yapılan görüşme sonrasında açıklama yapan Ali, "Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, görüşmede Kahire'nin Mali'ye yapılacak askeri çözüme karşı olduğunu vurguladı" dedi.

Görüşmenin Mısır'ın Afrika'ya verdiği önemi gösterdiğini belirten Ali, Mursi'nin görüşmede Afrika için ortak çalışma yapılması gerektiğinden bahsettiğini ifade etti.

Nkosazana Dlamini-Zuma ise Afrika'da birliğin gerçekleşmesi için çalıştığını, Mısır'ın kalkınma yolunda Afrika liderliğinde önemli rolü olduğunu dile getirdi.

Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Komisyonu'ndan Ramazan El-Amamire, Afrika Birliği Siyasi Komisyonu'ndan Ayşe Abdullah ve Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr da görüşmede hazır bulundu.

Birleşmiş Milletler ve Fransa, Mali'nin kuzeyini kontrol altına alan silahlı gruplara operasyon düzenlemek için özellikle Afrika ülkelerinin desteğini almaya çalışıyor.

Muhabir: Ahmed Es-Sersavi - Zeynep Hilal Karyağdı/ Ömer Erdem

Yayıncı: Erdem Gültekin - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır, Mali'ye Askeri Müdahaleye Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement