Moğolistan Meclis Başkanı Hirfanlı Barajını Gezdi - Son Dakika
Güncel

Moğolistan Meclis Başkanı Hirfanlı Barajını Gezdi

Moğolistan Meclis Başkanı Hirfanlı Barajını Gezdi

Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold ve beraberindeki parlamento heyeti Kırşehir'e gelerek Hirfanlı Barajı'nda incelemelerde bulundu.

13.10.2013 16:29  Güncelleme: 16:27

Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold, Kırşehir'e gelerek, Hirfanlı Barajı'nda incelemeler yaptı. Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold'un Hirfanlı Barajı'nda yaptığı inceleme gezisine Vali Özdemir Çakacak, Moğolistan- Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Agipar Bakei, Moğol Milletvekilleri, Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu ve yetkililer katıldı.

Hirfanlı Barajı'nda incelemelerde bulunan Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold Türkiye'de ve Kırşehir'de olmaktan ve kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye ile karşılıklı ziyaretlerini devam ettirerek ülkeler arasındaki ilişkileri güçlü tutacaklarını ifade eden Moğolistan Meclis Başkanı Sayın Zandaakhuu Enkhbold; "Hirfanlı Barajı gerçekten de konumu ve yapısı itibariyle çok önemli bir elektrik üretim tesisidir. Türkiye'de böyle büyük tesisleri yakından görüp incelemek yapacağımız yatırımlar hakkında bizlerin yeni hedefler belirlemesine katkı sağlıyor," şeklinde konuştu.

İnceleme gezisinde bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, Moğolistan Meclis Başkanı Sayın Zandaakhuu Enkhbold'u ve beraberindeki heyeti ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold'a ilimiz hakkında bilgiler veren Valimiz Sayın Özdemir Çakacak; "Yapılan bu ziyaretler ülkeler arasında kardeşlik ve dostluk bağlarını pekiştirmektedir. Devlet Su İşleri (DSİ) teşkilatımız dünya çapında kabul gören büyük projelere imza atmaktadır. Bugün Devlet Su İşleri Teşkilatımız ülkemizin birçok bölgesinde dünyanın en büyük barajlarını inşa etmektedir," dedi.

Moğolistan Meclis Başkanı Sayın Zandaakhuu Enkhbold ve beraberindeki heyetin ziyareti, Hirfanlı Barajı ve elektrik üretim tesislerinde yapılan inceleme ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Moğolistan Meclis Başkanı Hirfanlı Barajını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement