Muğla Datça'nın Şair Oto Tamircisi - Son Dakika
Güncel

Muğla Datça'nın Şair Oto Tamircisi

Muğla'nın Datça ilçesinde oto tamirciliği yapan 57 yaşındaki İsa İnan, aşk ve sevgiyi konu alan şiirleriyle dikkat çekiyor.

27.08.2018 11:04

Muğla'nın Datça ilçesinde oto tamirciliği yapan 57 yaşındaki İsa İnan, aşk ve sevgiyi konu alan şiirleriyle dikkat çekiyor. Şiire olan sevdası iş yerinin isminden ve ünlü şairlerin şiirlerinin, fotoğraflarının yer aldığı duvarlarından yansıyan İnan, edebiyat çevrelerinden gördüğü 'Oto tamirci şiirden ne anlar' anlayışına da tepkili.

1980 yılı mayıs ayında otobüs durağında gördüğü yeşil gözlü genç bir kıza sevdalanması ile başlayan şiir hayatında 38 yılı geride bırakan Şair İsa İnan, Datça Sanayi Çarşısı'nda 33 yıldır oto tamirciliği yapıyor. Şairin, şiire olan sevdası iş yerinin adına Ozan Oto Tamirhanesi diyecek kadar büyük. Tamirhanenin duvarlarında Nazım Hikmet'ten Can Yücel'e bu ülke topraklarının yetiştirdiği usta şairlerin posterleri ve fotoğraflarının yanı sıra, kültür ve sanat etkinliklerinin afişleri yer alıyor. Araştırmacı- Yazar Uğur Mumcu, Türk sinemasının 'Çirkin Kral'ı Yılmaz Güney ve müzik dünyasının sevilen grubu Yeni Türkü'nün poster ve fotoğrafları da tamirhaneye ayrı bir anlam katıyor. İlki 2007 yılında 'Gözlerinde Uyanmak adı ile yayınlanan şiir kitabının ardından 2011'de ikinci kitabı Bedenimdeki Kuyu ve 2014 yılında üçüncü kitabı Gölgeler de Kanarı çıkaran İnan, bugüne kadar yazdığı yüzlerce şiire rağmen edebiyat dünyasında yeterince kabul görememekten yakınıyor. 1961 yılında Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde doğan İnan, 1985 yılında Datça'ya yerleşti. İlk şiiri 1982 yılında 'Edebiyat 81' dergisinde yayımlanan İnan'ın, daha sonra, Kum, Deliler Teknesi, Beşparmak ve Paspatur gibi edebiyat ve sanat gibi dergilerinde şiirleri çıktı.

Şiirlerinde aşk, ayrılık ve toplumsal yaşamı konu alan İnan, hayatının son yıllarını Datça'da geçiren usta şair Can Yücel'e olan hayranlığını gizlemiyor. Usta şairin ölümünden sonraki yıllarda eşi Güler Yücel'i daha yakından tanıma şansı bulduğunu ifade eden İnan, Güler Hanım ile sadece şiir değil, resim edebiyat hemen her konuda fikir alışverişimiz oluyor dedi. Sanat çevreleri hakkında sitemkar konuşan İnan, Ne yazık ki dışlanıyorum. 'Oto tamirci şiirden ne anlar' diye bakanlar oluyor. Oysa ben şiire yıllarımı verdim. Artık belli bir noktaya geldiğimi düşünüyorum. Ancak buna elbette okuyucu karar verecek. Zaman bizi aklayacaktır diye konuştu.

Muğla Datça\'nın Şair Oto Tamircisi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Datça'nın Şair Oto Tamircisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement