Muğla Emniyet Müdürü Akbal Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Muğla Emniyet Müdürü Akbal Açıklaması

Muğla Emniyet Müdürü Akbal Açıklaması

"(Marmaris'te 17 yaşındaki İngiliz turistin ağır yaralanmış ve çıplak halde bulunması) Ekiplerimiz ciddi bir şekilde olaya el atıp MOBESE görüntülerini de inceleyerek 24 saat içerisinde şüphelileri yakaladı" "Yaşananları, Türkiye'de her gün böyle olaylar oluyormuş gibi yansıtıp tüm ülkeye mal etmek doğru değil” "Gezi Parkı olaylarında Muğla ve ilçelerinde 300 kişi gözaltına alınmış, 42 emniyet, 1 jandarma görevlisi yaralanmış, 6 araç ve bazı iş yerlerinde toplam 30 bin liralık zarar oluşmuştur"

02.07.2013 13:45

Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Marmaris'te 17 yaşındaki İngiliz turistin 20 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve çıplak halde bulunmasıyla ilgili "Ekiplerimiz ciddi bir şekilde olaya el atıp MOBESE görüntülerini de inceleyerek 24 saat içerisinde zanlıları yakaladı" dedi.

Akbal, Muğla Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris'te bir kişinin yerde hareketsiz şekilde yattığı fark eden vatandaşların polis ve sağlık görevlilerine haber verdiğini, bıçakla yaralanmış ve üzerinde giysileri olmayan kişinin bir süre önce ilçeye tatile gelen İngiliz uyruklu Dwaine Ward olduğunu belirlenmesi üzerine ekiplerin geniş çaplı çalışma başlattığını söyledi.

İngiliz turistin ilçeye ağabeyi ve annesiyle tatile geldiğini, olayın yaşandığı gece ağabeyi ile bir eğlence mekanına gittiğinin belirlendiğini anlatan Akbal, Ward'ın bir süre sonra ağabeyinden ayrılarak iki kişi ile tanıştığını ve eğlence mekanından ayrıldığını tespit ettiklerini dile getirdi.

Polis ekiplerinin olayın yaşanmasının ardından ilçedeki MOBESE görüntülerini de inceleyerek geniş çaplı araştırma yaptıklarını vurgulayan Akbal, "Ekiplerimiz ciddi bir şekilde olaya el atıp MOBESE görüntülerini de inceleyerek 24 saat içerisinde zanlıları yakaladı. Şüphelinin biri Marmaris'te, diğeri ise Konya'ya giderken otobüste yakalandı. Zanlılar, İngiliz turistin telefonu ve cüzdanını da gasp etmiş" diye konuştu.

Akbal, tutuklanan zanlıların ilçeye mevsimlik işçi olarak çalışmaya geldiklerini, benzer olaylar nedeniyle emniyette kayıtlarının olduğunu ifade etti.

İngiliz basınının da olaya büyük ilgi gösterdiğini ve Marmaris'e geldiklerine işaret eden Akbal,  "Yaşananları, Türkiye'de her gün böyle olaylar oluyormuş gibi yansıtılıp tüm ülkeye mal etmek doğru değil" dedi.

Gezi Parkı odaklı gelişmeler

Akbal, Muğla'da yaşanan Gezi Parkı odaklı gelişmelerde ilçelerle 5 olaya müdahale edildiğini anlatarak, "Gezi Parkı olaylarında Muğla ve ilçelerinde 300 kişi gözaltına alınmış, 42 emniyet, 1 jandarma görevlisi yaralanmış, 6 araç ve bazı iş yerlerinde toplam 30 bin liralık zarar oluşmuştur. Gözaltına alınan şüpheliler savcının talimatı ile emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmışlardır" diye konuştu.

Kentteki asayiş olayları

Akbal, yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerle ilde işlenen bazı suçlarda azalma meydana geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"İl genelinde narkotik suçlarla da yoğun şekilde mücadele ediliyor. 9 projeli operasyon gerçekleştirilerek gözaltına alınan 55 şüpheliden 44'ü, 183 olayda gözaltına alınan 339 şüpheliden 72'si tutuklandı. Bu operasyonlarda 175 kilogram uyuşturucu, 5 bin 310 adet uyuşturucu hap, 11 bin 614 kök Hint keneviri, 1,5 milyon adet makaron, 30 bin paket sigara, 18 bin şişe kaçak ve sahte içki, 7 ton kaçak et, 21 ton madeni yağ, 531 göçmen, 19 tekne ele geçirildi."

Trafikte yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Akbal, kazaları en aza indirerek can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla özelikle turizm bölgelerindeki güzergahlarda 24 saat denetim yapıldığını vurguladı.

Akbal, kentte yaşanan üniversite olaylarında ise 18 basın açıklaması, 5 gösteri yürüyüşünde 64 öğrenci hakkında işlem yapıldığını, olaylara müdahale eden 7 polis memurunun yaralandığını kaydetti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla Emniyet Müdürü Akbal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement