Mumf Aradığı Besteyi Buldu - Son Dakika
Güncel

Mumf Aradığı Besteyi Buldu

Mumf Aradığı Besteyi Buldu

Mersin'de Sanat Etkinlikleri Derneği'nce bu yıl 12'nci düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali(MUMF) kapsamında 'Mersin Akdeniz Oyunları'na Marş Arıyor' sloganı ile 3'ncüsü gerçekleştirilen beste yarışması sonuçlandı.5 eserin...

03.05.2013 04:46

Mersin'de Sanat Etkinlikleri Derneği'nce bu yıl 12'nci düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali(MUMF) kapsamında 'Mersin Akdeniz Oyunları'na Marş Arıyor' sloganı ile 3'ncüsü gerçekleştirilen beste yarışması sonuçlandı. 5 eserin seslendirildiği finalde Yalçın Özgüngör'ün 'Söğüt' isimli bestesi birinci oldu.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin beste yarışmasının finali, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti. Yarışmanın finaline Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Sahil Güvenlik Komutanı Kd. Alb. Rahim Conguloğlu, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahettin Kabahasanoğlu, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağçı, finale kalan besteciler ile çok sayıda sanat sever katıldı.

Finalde konuşan Selma Yağcı, festivale katkı veren herkese çok teşekkür ettiğini söyleyeysç Ardından söz alan Vali Güzeloğlu, festivalin Mersin'e değer katan anlamlı bir etkinlik olarak öne çıktığını belirterek, birçok yerli ve yabancı sanatçının Mersin'de performanslarını sergilediğini dile getirdi. Güzeloğlu, kalkınmanın ve gelişmenin en önemli alanının sanat ve kültür olduğunu kaydeden Güzeloğlu, Kalkınma sadece maddi temellerle ilişkilendirildiği zaman eksik kalır. Bu bağlamda kentleri tanımlarken sadece ekonomik-sosyal gelişmişlik göstergeleri ile değil, kentin özünü oluşturan kültür-sanat etkinlikleriyle ele almak gerekir. Bu açıdan Mersin, kuruluşundan bugüne ve geleceğe taşınacak zenginliklerin sağlandığı güzel bir ortamda her zaman sözcükleri şiire dönüştüren, mısraları ile gönüllerde yer edinen, tuvaldeki fırça darbeleriyle uluslararası üne ulaşan birçok sanatçı yetiştiren bir kenttir diye konuştu.

Mersin'in birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını kaydeden Güzeloğlu, 'Kısa bir süre sonra 17'nci Akdeniz Oyunları'nı gerçekleştireceğiz. Uluslararası organizasyonlar ilimize yakışıyor. Ancak Mersin olarak şu ana kadar yaptıklarımızla sınırlı kalmak istemiyoruz. İl olarak çok daha ötesini ve iyisini istiyoruz dedi.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu, sponsorlara teşekkür belgesi verdi. Daha sonra ise Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde finale kalan 'Kayın', 'Meşe', 'Kavak', 'Söğüt' ve 'Çınar' rumuzlu eserler seslendirdi. Seslendirmenin ardından ise oylamaya geçildi. 218 oyun kullanıldığı oylamada Adana Güzel Sanatlar Müzik öğretmeni Yalçın Özgüngör'un 'Söğüt' rumuzlu eseri 124 oy alarak birinci oldu. Özgüngör'ün ödülü 12'nci Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin açılışında teslim edilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mumf Aradığı Besteyi Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement