Mustafa Adıgüzel: Ankara'nın Ucuz Su Kullanma Hakkı Var da Ordu'nun Yok Mu - Son Dakika
Güncel

Mustafa Adıgüzel: Ankara'nın Ucuz Su Kullanma Hakkı Var da Ordu'nun Yok Mu

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, su fiyatında indirim yapılması önerisinin Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP’li üyelerin oylarıyla reddedilmesine ilişkin, “Ankara’nın ucuz su kullanma hakkı var da Ordu’nun yok mu? Mesele bununla da kalmadı. Hem haziran ayında Ordu’da su faturalarına zam yaptılar, şimdi bir de borçlu abonelere haciz gönderiyorlar. 6 bin küsur aboneye haciz çıkarttılar, aracı hukuk şirketine verdiler” dedi.

23.11.2022 18:23  Güncelleme: 18:33

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, su fiyatında indirim yapılması önerisinin Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP'li üyelerin oylarıyla reddedilmesine ilişkin, " Ankara'nın ucuz su kullanma hakkı var da Ordu'nun yok mu? Mesele bununla da kalmadı. Hem haziran ayında Ordu'da su faturalarına zam yaptılar, şimdi bir de borçlu abonelere haciz gönderiyorlar. 6 bin küsur aboneye haciz çıkarttılar, aracı hukuk şirketine verdiler" dedi.

Mustafa Adıgüzel, bugün yaptığı açıklamada, su fiyatında indirim yapılması önerisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edilirken aynı yöndeki önerinin Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yine AKP'li üyelerin oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi. Adıgüzel, şunları söyledi:

"ANKARA'NIN UCUZ SU KULLANMA HAKKI VAR DA ORDU'NUN YOK MU"

"Geçtiğimiz günlerde, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde su faturalarında indirim için bir karar alındı, AKP'lilerin oyları ile. Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de dün CHP'li üyeler, benzer bir indirim için önerge verdiler. Fakat indirim kararı, AKP'li üyeler tarafından reddedildi. Yani Ankara'daki AKP'li üyeler 'evet' derken Ordu'dakiler 'hayır' dediler. Aslında bakarsanız, başta AKP'li üyeler de 'evet' dediler, hatta Hilmi Güler de 'Kabul edildi' dedi fakat sonra düzelttiler, değiştirdiler. Yani Ankara'nın ucuz su kullanma hakkı var da Ordu'nun yok mu? Mesele bununla da kalmadı. Hem haziran ayında Ordu'da su faturalarına zam yaptılar, şimdi bir de borçlu abonelere haciz gönderiyorlar. 6 bin küsur aboneye haciz çıkarttılar, aracı hukuk şirketine verdiler. 8 milyon liralık alacak için bir hukuk kurumuna 2 milyonun üzerinde vatandaştan para aktaracaklar. Bu hukuk şirketlerinin sahiplerinin de AKP'nin yöneticileri olduğunu öğrendik. Yani Ankara'da suyu ucuzlatırken Ordu'daki belediye hem suya zam yapıyor, ucuzlama yapmadığı gibi millete, AKP'li avukatlar kazansın diye haciz gönderiyor.

"UZUN BİR SÜRE ENERJİ BAKANLIĞI YAPMIŞ BELEDİYE BAŞKANI'MIZIN DOLARIN ARTMASI İLE BORÇLARININ AZALDIĞINI DA İDDİA ETMESİ ENTERESAN"

Hilmi Güler'in incileri bununla da kalmıyor. Meclis üyesi arkadaşımız soruyor; 'Bu kadar borç var, ne yapacaksın?' Diyor ki 'Ben belediyenin 100 tane iş makinasını satsam 2 milyon liradan, 200 milyon lira yapar. İşte bu borçların faizi silinir'. Yani belediyenin bütün araçlarını satıp da borçların faizini silme fikrini ilan eden bir belediye başkanından bahsediyoruz. Yine bir başka konu; Belediye Başkanı Hilmi Güler diyor ki 'Bizim borçlarımız dolar bazında azaldı' diyor. Neden? Çünkü dolar aşırı artınca Türk lirası karşısında, dolar miktarı alanında azaldığını anlatıyor. İyi de Hilmi Güler, senin gelirlerin Türk lirası, borçların dolar düzeyinde. Ne değişti? Sonuçta dolar olarak ödeyeceksin, TL olarak geliyor. Hiç değişen yok. Çok uzun bir süre Enerji Bakanlığı yapmış Belediye Başkanı'mızın doların artması ile borçlarının azaldığını da iddia etmesi enteresan. O zaman gidin, doların 50 liraya çıkmasını bekleyin, borçlarınız daha fazla azalacak. Onunla ödersiniz"

Mustafa Adıgüzel: Ankara\'nın Ucuz Su Kullanma Hakkı Var da Ordu\'nun Yok Mu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mustafa Adıgüzel: Ankara'nın Ucuz Su Kullanma Hakkı Var da Ordu'nun Yok Mu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement