Müsteşar Gümüş: Aile Hekimliği Büyük Başarı Elde Etti - Son Dakika
Güncel

Müsteşar Gümüş: Aile Hekimliği Büyük Başarı Elde Etti

Müsteşar Gümüş: Aile Hekimliği Büyük Başarı Elde Etti

SAĞLIK Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, aile hekimlerinin koruyucu sağlık hizmetlerinde büyük başarı elde ettiğini belirterek, "Aşılama oranlarımız Avrupa'nın birçok ülkesinin üzerinde.

17.11.2016 11:02

SAĞLIK Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, aile hekimlerinin koruyucu sağlık hizmetlerinde büyük başarı elde ettiğini belirterek, "Aşılama oranlarımız Avrupa'nın birçok ülkesinin üzerinde. Burada büyük çaba var" dedi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Gloria Golf Resort Otel'de düzenlenen 'Aile Hekimliğinin Dünü Bugünü Yarını' konulu 7'nci Uluslararası Katılımlı Aile Hekimliği Kongresi başladı. Açılışa, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı  Eyüp Gümüş, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan, AHEF Başkanı Dr. Gürsel Özer, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Başkanı Esra Saatçı ve aile hekimleri katıldı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, sağlık hizmetlerini sadece hastanelerden ibaret görmediklerini, büyük kısmının halk sağlığı bünyesine kaymaya başladığını, Türkiye'nin sağlıkta iyi bir noktaya geldiğini söyledi. Aile hekimliği sisteminin 2010 yılından itibaren hayata geçtiğini, bu sürecin bir olgunlaşma aşaması olduğunu vurgulayan Gümüş, "Bin kadar hekimimiz terör bölgesindeki sokağa çıkma yasağı olan bölgelere gönüllü gitti, hizmet etti. Ayrıca Sudan'da, Somali'de, Mogadişu'da hizmet eden personelimiz var. Sağlık personelimiz, Türkiye'ye ve Türkiye'ye ihtiyacı olan her ülkeye hizmet vermeye devam ediyor" dedi.

2023'TE 40 BİN AİLE HEKİMİ

Aile hekimlerinin koruyucu sağlık hizmetlerinde büyük başarı elde ettiğini vurgulayan  Müsteşar Gümüş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aşılama oranlarımız Avrupa'nın birçok ülkesinin üzerinde. Artık kronik hastalıklarla ilgili benzer çalışmayı da birlikte yapmak durumundayız. Türkiye'de 100 binin üzerinde hekim var. Bunun 22 bini aile hekimimiz, biz 4 bin daha verdik bu yıl, 26 bin civarında olması lazım. Her yıl aile hekimliği sistemimize 4- 5 bin hekim vereceğiz. Bu sayıyı hızla, yine aile hekimliği birimleri oluşturarak sağlayacağız. 2023'te 40 bin aile hekimi hedefine ulaşacağız."

'HEPİMİZ SONUÇTA AYNI TAVADAYIZ'

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan da, mesleğin en önemli cazibesinin saygınlığı olduğunu söyledi. Aile hekimliği ve diğer tüm sağlık çalışanları, sağlık idarecilerinin aslında hepsinin bir iş ortağı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Şencan, "Hepimiz ortak değere katkıda bulunursak yükselebiliyor. Onun için hepimiz sonuçta aynı tavadayız. Tavanın altına ateş yakılırsa hepimiz kızarıyoruz, tavanın altına ateş konursa hepimiz yanıyoruz. Hepimiz aynı tavadayız, bunu özellikle vurgulamak istedim. Hiçbirimiz ötekimizden bağımsız veya farklı değiliz" dedi.

80 MİLYONA HİTAP EDEN TEK MESLEK

AHEF Başkanı Dr. Gürsel Özer de halkın sağlığını korumak, özlük haklarını korumak için tek ideolojilerinin aile hekimliği olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin geçirdiği zor sürece rağmen kongrenin başarılı olduğunu, 80 milyona hitap eden tek meslek grubunun ise aile hekimliği olduğunu aktardı.

Kongre 20 Kasım'da sona erecek.

- Serikantalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müsteşar Gümüş: Aile Hekimliği Büyük Başarı Elde Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement