Müzeyyen Senar'ın Vefatı - Son Dakika
Güncel

Müzeyyen Senar'ın Vefatı

Senar'ın doğum yeri olan Bursa'daki Gököz köyünde üzüntü hakim Köy muhtarı Şahin: ''Onun anısını yaşatmak üzere köyümüze hiç olmazsa bir Müzeyyen Senar Kültürevi yapılmasını talep etmekteyiz.

08.02.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçı Müzeyyen Senar'ın İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi, sanatçının doğum yeri olan Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Gököz köyünde üzüntüyle karşılandı.

Gököz köyü muhtarı Baki Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ünlü sanatçının vefatı nedeniyle üzgün olduklarını söyledi.

Anne tarafından Müzeyyen Senar'a akrabalığı bulunduğunu ifade eden Şahin, "Merhumeye Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Sağlığında köyümüze gelmişti" dedi.

Şahin, Senar'ın doğduğu eve işaret ederek, "Bu iki katlı evde yaşadığını gayet iyi hatırlıyorum. Kendisine ne zaman sorulsa 'Kelesliyim' cevabını vermiştir" ifadesini kullandı.

Senar'ın Türkiye'nin en önemli sanatçılarından biri olduğunu belirten Şahin, "Onun anısını yaşatmak üzere köyümüze hiç olmazsa bir Müzeyyen Senar Kültürevi yapılmasını talep etmekteyiz. Doğduğu evde böyle bir şey olursa gayet memnun oluruz. Yetkililerden bunu istiyoruz" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müzeyyen Senar'ın Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement