Nevşehir Üniversitesi'nin Adının 'Hacıbektaş-I Veli' Olarak Değiştirilmesi - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Üniversitesi'nin Adının 'Hacıbektaş-I Veli' Olarak Değiştirilmesi

Nevşehir Üniversitesi\'nin Adının \'Hacıbektaş-I Veli\' Olarak Değiştirilmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Demokratikleşme Paketi çerçevesinde Nevşehir Üniversitesi'nin isminin Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirileceğini açıklaması üniversite de olumlu karşılandı.

30.09.2013 15:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Demokratikleşme Paketi çerçevesinde Nevşehir Üniversitesi'nin isminin Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirileceğini açıklaması üniversite de olumlu karşılandı. Öğrenciler isim değişikliğinin üniversitenin tercih edilebilirliğini arttıracağını belirtirken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, "Böylesine büyük bir kişinin isminin üniversitemize verilmesi bizim için memnuniyet verici. Hacıbektaş-ı Veli böylece hem bizim insanımız tarafından, hem Türk dünyası tarafından hem de bütün insanlık tarafından daha iyi tanınacak" dedi.

Nevşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, üniversitelerinin isminin Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesinin bir süreden beri gündemde olduğunu belirterek, yapılacak olan değişikliği memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Pekacar, "Nevşehir Üniversitesi'nin isminin Hacıbektaş-ı Veli olarak değiştirilmesi bir süredir gündemde olan bir konuydu. Başbakanımız'ın Demokratikleşme Paketi ile ilgili yaptığı açıklama ile yeniden gündeme gelmiş oldu. Hacıbektaş-ı Veli bizim için çok önemli bir değerdir. Sadece Nevşehir için değil, bütün Türk dünyası için, hatta insanlık için çok önemli değerdir. Malum olduğu üzere üniversitenin kurulması kanun ile mümkün, isminin değiştirilmesi de ancak kanun ile mümkün oluyor. Bunun olması halinde biz memnun oluruz. Böylesine büyük bir kişinin isminin üniversitemize verilmesi bizim için memnuniyet verici. Hacıbektaş-ı Veli böylece hem bizim insanımız tarafından, hem Türk dünyası tarafından hem de bütün insanlık tarafından daha iyi tanınacak. Eğer böyle bir karar alınırsa biz 'hayırlı olsun' deriz" diye konuştu.

Üniversite öğrencileri ise, isim değişikliğinin üniversitenin tercih edilebilirliğini daha da artıracağını kaydederek, Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi ismine sıcak baktıklarını dile getirdiler. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nevşehir Üniversitesi'nin Adının 'Hacıbektaş-I Veli' Olarak Değiştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement