Niksarlılar Teröre Tepki İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Niksarlılar Teröre Tepki İçin Yürüdü

Niksarlılar Teröre Tepki İçin Yürüdü

İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan hain terör saldırısı sonrası Tokat’ın Niksar ilçesinde yüzlerce vatandaş “teröre karşı lanet” yürüyüşü gerçekleştirdi.

12.12.2016 19:30

İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan hain terör saldırısı sonrası Tokat'ın Niksar ilçesinde yüzlerce vatandaş "teröre karşı lanet" yürüyüşü gerçekleştirdi.

İstanbul'da yaşanan terör saldırısında 36'sı polis toplam 44 kişinin şehit olmasının ardından Niksar'da teröre lanet yürüyüşü düzenlendi. Otogar Meydanı'nda başlayan yürüyüşe vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile katılarak destek verdi. "Vatan sana canım feda", "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atan vatandaşlar İlçe Polis Karakolu binası önünde durarak slogan attı. İstiklal Marşı okuyarak dua eden vatandaşlardan bazıları nöbet tutan polislere sarılarak onlara destek oldu.

Belediye önünde son bulan yürüyüşün ardından burada kalabalığa hitaben bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya bu vatan için kanlarını feda eden tüm şehitlere rahmet dileyerek, "Bu vatanın verecek bir karış toprağı yoktur. 1071'den bu güne kadar her karış toprağımızı canları ve kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizin hatıraları önünde bir kez daha eğiliyorum. Binlerce canımızı bu terör illetine kurban verdik, onun için terör belasına kim bulaşmışsa, kim bunu yapıyorsa, kim masum insanlarımızın günahsız insanlarımızın kanına giriyorsa amaçsız, fakatsız, lakinsiz şekilde terör belasına lanet etmemiz lazım. Teröre hiçbir şekilde müsaade etmememiz lazım, çünkü terörle hiçbir yere varılamaz. Terörle hiç kimse bir amaca varacağını zannetmesin, terörle hiçbir devlet kurulamaz o devlet haydut devleti olur" dedi.

Kaymakam Kapankaya konuşmasını, "Birliğime dirliğimize kastedecek olan her hain, sizin çelik gibi sinenizi bulacaktır. Polisimizi askerimizi bizleri karşısında bulacaktır. İstanbul'da 44 tane evladımızı şehit verdik, nice canlar gitti nice evlatlarımız bebelerimiz kundakta kaldı, onlar için şu anda duadan başka yapabileceğimiz bir şey yok ama onların hatırasını canlı tutmak, her zaman onları yadetmek zorundayız. Onların ailesi şunu bilsin ki bizler onlarında evlatlarıyız, kardeşleriyiz, onların çocukları bizim çocuklarımızdır bunun böyle bilinmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti devleti çadır devleti değildir dolayısıyla üç buçuk çapulcuya pabuç bırakmayacaktır. Ülkemize, vatanımıza birliğimize dirliğimize sahip çıkacağız her zaman her kulvarda duyarlı olacağız. İçimizde bu ülkenin varlığına birliğine kastedenlere gerekli cevabı vereceğiz. Bu ülke uğrunda vatan uğrunda, bayrak uğrunda ezan uğrunda şehit olan kardeşlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde noktaladı.

Kaymakam Kapankaya'nın konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Ali Canpolat tarafından tüm şehitler için dua edilerek hep beraber amin denildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Niksarlılar Teröre Tepki İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement