Nusaybin'de Polise Bombalı Saldırı: 2 Polis Şehit, 35 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Polise Bombalı Saldırı: 2 Polis Şehit, 35 Yaralı

Nusaybin\'de Polise Bombalı Saldırı: 2 Polis Şehit, 35 Yaralı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 2 polis şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 35 kişi yaralandı.

04.03.2016 08:13  Güncelleme: 12:20

Mardin'in Nusaybin ilçesinin İpek Yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ile bitişiğinde bulunan lojmanlara PKK'lılar bugün saat 06.00 sıralarında bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 2 polis memuru şehit olurken, polisler ve lojmanda oturanların da aralarında bulunduğu 35 kişi yaralandı.


SALDIRININ ARDINDAN ÇATIŞMA ÇIKTI

Şiddetli patlamada emniyet binası ile lojmanda çıkan yangında büyük hasar oluşurken, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ndeki polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.


BÖLGEYE TAKVİYE GÜVENLİK GÜÇLERİ İLE AMBULANS VE İTFAİYE EKİPLERİ GÖNDERİLDİ

Çatışmanın sürdüğü bölgeye Nusaybin ve Mardin'den takviye güvenlik güçleri ile ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasındaki çatışmalar bir süre devam etti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Nusaybin Bölge Trafik İstasyonu'na saat 05.45 civarında terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı düzenlendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Saldırıda 2 polisimiz şehit olmuştur. İkisi sivil olmak üzere polis ve polis ailelerinden 35 yaralı bulunmaktadır. Hayati tehlikesi olmamak kaydıyla yaralılardan ikisi Mardin Devlet Hastanesi'nde, ikisi de Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınmıştır. Daha hafif yaralı durumda bulunan vatandaşlarımızın tedavileri, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde devam etmektedir. Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

ADANA'YA BİR KEZ DAHA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Bombalı saldırıda bir meslektaşı ile birlikte şehit düşen polis memuru Ercan Günay'ın Adana'nın Kozan ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Sabah saatlerinde Kozan İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez ve sağlık ekipleri eşliğinde ilçeye bağlı Pekmezci Mahallesi'ne gelen yetkililer, baba ocağında anne Gülten Günay'a (67) acı haberi verdi. Anne Gülten Günay, evladının şehit olduğunu öğrenince sinir krizleri geçirdi. Anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin annesi, "Oğlumu gösterin bana" diyerek gözyaşı döktü. Haberin duyulmasının ardından akrabaları ve yakınları ile komşuları de şehidin baba evine akın ettiler.


BABASINI 12 YIL ÖNCE KAYBEDEN ŞEHİDİN 3 ÇOCUĞU VARDI

Babasını 12 yıl önce kaybeden şehit polis memuru Ercan Günay'ın evli ve Emre, Beyza ile Ekrem isminde 3 çocuğunun olduğu öğrenildi. Şehit polis memurunun 10 gün önce izne geldiği ve annesinin, "Ortalık karışık artık ayrıl emekli ol" dediği belirtildi. Şehit polis memurunun ikinci şark görevi için Mersin'den yaz aylarında Nusaybin ilçesine kendi isteği ile tayin istediği de öğrenildi.


ŞEHİDİN AMCASI: PATLAMA HABERİNİ TELEVİZYONDA GÖRDÜM, YEĞENİMİ ARADIM ARKADAŞI AÇTI

Şehidin amcası Rıza Günay, "Sabah televizyonda Nusaybin'de patlama olduğunu duyunca yeğenimi aradım. Polis arkadaşı yeğenimin telefonuna cevap verdi. Amca yeğenin yaralı dedi. Kısa bir süre geçtikten sonra beni arayarak amca başınız sağ olsun yeğeniniz şehit oldu dedi" diye konuştu.


Adana'da 28 Eylül 2015 tarihinde ekip otosuyla özel bir hastaneden çıkarken motosikletli teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Bircan İlhanlı da Adana'nın Kozan ilçesinde toprağa verilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Polise Bombalı Saldırı: 2 Polis Şehit, 35 Yaralı - Son Dakika


Advertisement