Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı arayarak Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı nedeniyle taziyelerini ilettiğini söyledi. Earnest ayrıca, Obama'nın saldırı hakkında Erdoğan ile görüşebileceğini de belirtti.
Kanada'da temaslarını sürdüren Başkan Obama adına açıklamada bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Başkan Obama, bu sabah Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptı. Başkan, Amerikan halkı adına, derin taziyelerini iletti. Bu görüşme kapsamında, Türklerin bu soruşturmanın tamamlanmasından yarar sağlaması ve güvenliğin daha fazla güçlendirilmesi için destek vereceklerini söyledi" dedi.
Earnest, gazetecilerin, 'Saldırının soruşturulması ile ilgili Türkiye'nin ABD'den herhangi bir talebi oldu mu?' sorusunu ise, "Şu an için bununla ilgili yeni bir bilgiye sahip değilim. Türk ve ABD'li yetkililer arasında yapılan önceki görüşmelerde teklif edilmiştir. Ancak şu an için yeni bir gelişme yok" diye yanıtladı.
OBAMA İLE ERDOĞAN GÖRÜŞEBİLİR
Earnest, 'Başkan Obama'nın G20 toplantıları için önümüzdeki hafta Avrupa'ya yapacağı gezide İstanbul'a uğrayacak mı?' sorusuna da, "Başkanın programı ile ilgili şu an itibariyle bir değişiklik yok. Başkan Varşova'ya yapılacak gezi kapsamında aralarında Türkiye'nin de yer aldığı NATO müttefikleri ile görüşmeler yapacak" dedi.
Earnest, Obama'nın bir şekilde fırsat bularak Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de İstanbul'daki saldırıyı görüşebileceğini söyledi. - York
Son Dakika › Güncel › Obama, Erdoğan ile Telefonda Görüştü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.