Öcalan'dan Dicle Uyarısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Öcalan'dan Dicle Uyarısı

Öcalan\'dan Dicle Uyarısı
15.04.2013 10:58  Güncelleme: 11:28

Abdullah Öcalan, Dicle Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili gençlerin "duyarlı olmaları ve provokasyonlara gelmemeleri" çağrısında bulundu.

PKK terör örgütünün İmralı'daki ele başı Abdullah Öcalan, Dicle Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin gençlere duyarlı olmaları ve provokasyonlara gelmemeleri çağrısında bulunurken, "Bu tür çatışmalar, yaşanan olaylar sürece zarar verir" dedi.

ANF'nin haberine göre, dün İmralı'ya giderek PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan'la görüşen BDP heyetinden Milletvekili Pervin Buldan katıldığı bir televizyon yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

ÖCALAN'DAN DİCLE İÇİN ÖZEL UYARI

Buldan, Öcalan'ın Dicle Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, Öcalan'ın özellikle gençlere duyarlı olmaları, provokasyonlara gelmemeleri çağrısında bulunduğunu söyledi. Buldan, "Dicle Üniversitesinde yaşanan olaylara ilişkin kesinlikle hiç kimsenin bu süreçte provokasyonlara gelmemesi gerektiğini, özellikle gençlerin bu konuda çok duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti. Çünkü bu tür çatışmalar, yaşanan olaylar sürece zarar verir dedi. Dolayısıyla hem gençlere hem de Türkiye'de yaşanan bütün halklara ilişkin, bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini ve provokasyonlara gelmemeleri gerektiğini ifade etti" dedi.

"ÖCALAN SÜREÇTEN ÇOK MEMNUN"

Öcalan'ın süreçle ilgili yapılan tartışmaları yakından izlediğini belirten Buldan, gelinen noktada süreçten çok memnun olduğunu ifade ettiğini anlattı. Buldan, "Genel olarak bu süreçle ilgili yapılan tartışmaları, eleştirileri, önerileri takip ettiğini ifade etti ve gelinen noktada bu süreçten çok memnun olduğunu söyledi" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Advertisement