ODTÜ'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

ODTÜ'deki Olaylar

ODTÜ\'deki Olaylar

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof.Dr.Nihat İnanç, "Göktürk-2'nin uzaya fırlatılışını büyük bir heyecan ve gururla beklerken, ODTÜ'deki olaylar bu haklı gururu yaşamayı gölgede bırakmıştır" dedi.

25.12.2012 11:24

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, "Göktürk-2'nin uzaya fırlatılışını büyük bir heyecan ve gururla beklerken, ODTÜ'deki olaylar bu haklı gururu yaşamayı gölgede bırakmıştır" dedi.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç, yaptığı açıklamada, Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması töreni sırasında ODTÜ'de yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Üniversitelerin, geçmiş yıllarda ideolojik kamplaşmaların ve siyasal hesaplaşmaların adeta arenası haline getirildiğini belirten İnanç, uzun bir aradan sonra asli görevlerine döndüğünü ve akademik çalışmaların öncelikli gündem maddesi haline geldiğini söyledi.

İnanç, üniversitelerin, siyasal hesaplaşmaların, ideolojik kamplaşmaların merkezi olmak istemediğine değinerek, sağlanan huzur ortamının, öğrencilerin daha verimli eğitim almalarına, öğretim elemanlarının daha güçlü akademik çalışma özgürlüğüne kavuşmalarına imkan sağladığını ifade etti.

Üniversitelerin huzuru ve gençlerin geleceğinin basit hesaplar uğruna heba edilmemesi gerektiğini anlatan İnanç, üniversitelerde özel güvenlik birimleri ile güvenliğin sağlanamayacağı durumlarda rektörlerin ilgili güvenlik birimlerini kampüse davet edebileceğini kaydetti.

İnanç, öğrencilerin demokratik haklarını kullanarak, herhangi bir uygulamaya veya düşünceye muhalif tavır sergileyebileceğine dikkat çekerek, ancak hakaret, küfür, çevreye zarar verme, şiddete dayalı bir yaklaşımı demokratik hak olarak tanımlamanın mümkün olamayacağını dile getirdi.

İnanç, kişinin özgürlük sınırının, muhatabının özgürlük alanının sınırına kadar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

" Türkiye'de yapılan ilk uydu olan Göktürk-2'nin uzaya fırlatılışını büyük bir heyecan ve gururla beklerken, ODTÜ'de yaşanan olaylar bu haklı gururu yaşamayı gölgede bırakmıştır. Bir kurumun özerk ve özgür olması, o kurumu ayrı bir ülke haline getirmez. Nihayetinde üniversiteler de her alanda hükümetler ile koordinasyon halinde çalışmak durumundadır. Mali sıkıntılar, kadro ihtiyaçları gibi hususlarda hükümetlere ihtiyaç duyan üniversiteler, kendilerine sağlanan imkanlar karşısında en azından bir teşekkür sunmak durumundadır. Tamamen bir bilimsel çalışmanın ürününün gururunu yaşamak ve Türkiye halkına bu heyecanı yaşatmak üzere misafir olarak gittiği üniversitede bir başbakanın böylesi bir hakarete maruz kalması kabul edilebilir, normal bir durum değildir."

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a 2010 yılında Van'da yapılan yumurtalı saldırıya herkesimden tepki geldiğini ve o dönem görevde bulunan Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert'in de görevden alındığını anımsatan İnanç, üniversitelerine sağladığı katkıdan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Muhabir: Fahrettin Gök - Sabri Yıldırım

Yayıncı: Levent Harman - MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ODTÜ'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement