Öğrenci ve Velilerinden 'Okuluma Dokunma' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Öğrenci ve Velilerinden 'Okuluma Dokunma' Eylemi

Öğrenci ve Velilerinden \'Okuluma Dokunma\' Eylemi

Manisa'da önümüzdeki eğitim öğretim yılında başka bir okula kaydırılacak olan Murat Germen İlkokulu'nun bir grup öğrencisi, velileriyle birlikte Valilik önünde toplanıp, eylem yaptı.

18.06.2015 17:27

Manisa'da önümüzdeki eğitim öğretim yılında başka bir okula kaydırılacak olan Murat Germen İlkokulu'nun bir grup öğrencisi, velileriyle birlikte Valilik önünde toplanıp, eylem yaptı. 'Vali amca neden biz?' yazılı döviz taşıyan öğrenciler ve velileri başka okula gitmek istemediklerini belirtip, bu karardan dönülmesini istedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentin otopark sorununa çözüm getirmek için Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 964 öğrencisi bulunan 30 derslikli Ali Rıza Çevik İlkokulu A ve B bloklarının bulunduğu kısmın altına iki katlı ve halka açık otopark, üstüne de modern yeni bir ilköğretim okulu yapılması için resmi başvuruda bulundu. Bakanlıktan onay alan projenin ardından önümüzdeki eğitim öğretim yılında yıkılması beklenilen Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu öğrencilerinin, önümüzdeki eğitim- öğretim yılında 12 derslikli Murat Germen İlkokulu'nda eğitim görmesine karar verildi. Ayrıca, Murat Germen İlköğretim Okulu'ndaki 702 öğrencinin ise ilçedeki 16 derslikli 339 öğrencisi bulunan İstiklal İlkokulu'na kaydırılıp, aynı binada birlikte eğitim almaları kararlaştırıldı.

VALİLİK ÖNÜNDE EYLEM

Murat Germen İlkokulu öğrenci ve velileri, Manisa Valiliği önünde toplanıp, bu kararı protesto etti. Eylemde öğrenciler 'Vali amca neden biz?', 'Huzur', 'Okuluma dokunma' yazılı dövizler taşıdı. Eylem sonrası veliler, topladıkları imzaları Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verip, okullarının taşınmamasını istedi. Veliler, yarın ise Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile görüşeceklerini söyledi.

Murat Germen İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nurhan Çakıcı, alınan kararın iptali talebinde bulunarak, "Bizim çocuklarımız o okula gideceğine, Ali Rıza Çevik İlkokulu öğrencileri o okulda eğitim görsün. Kurulu düzenimizi bozmalarının bir anlamı yok. Sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız. Hakkımızı savunacağız" dedi. Açıklamanın ardından, grup sessizce dağıldı. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenci ve Velilerinden 'Okuluma Dokunma' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hikmet: Adalet bunun neresinde... 0 0 Yanıtla

Advertisement