Öğrenciler Vapurda Mesnevi Okudu - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Vapurda Mesnevi Okudu

Öğrenciler Vapurda Mesnevi Okudu

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "vapurda okuyoruz" sloganıyla kitap okuma kampanyası düzenlendi.

21.01.2014 13:44

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "vapurda okuyoruz" sloganıyla kitap okuma kampanyası düzenlendi. Vapura binen öğrenciler, Hazreti Mevlana'nın Mesnevi'sini dağııttıkları yolcularla beraber kitap okudu.

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir kaç yıldır sürdürülen "kültürümüz okuma projesi" devam ediyor. Bu yıl "vapurda okuyoruz" teması ile start alan projeye Yalova Belediyesi ve İDO da destek verdi. İDO, vapurlarda yolculuk edecek öğrencilerden ücret almadı. Hep birlikte Recep Tayyip Erdoğan feribotuna binen öğrenciler, Hazreti Mevlana'nın ünlü eseri Mesnevi'yi yolculara dağıttı. Feribotla Yalova'dan Pendik'e geçen öğrenciler, yolcularla birlikte kitap okudu.

Proje hakkında bilgi veren Yalova Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selda Altan, 3 bin adet kitap dağıtacaklarını bildirerek, "Biz 8. yüzyıldan beri yazılı eserlerimiz ortaya çıktığından beri okuyan bir toplumuz. Bunu yeniden dile getirmek için bir projeyi hayata geçirdik. 'Vapurlarda okuyoruz' bu projenin ilk basamağı. 'Huzurevlerinde okuyoruz', 'kahvehanelerde okuyoruz, 'kafelerde okuyoruz', 'pikniklerde okuyoruz' ve 'anaokullarında okuyoruz' etapları yapılacak. 3 bin adet kitap dağıtılacak" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Vapurda Mesnevi Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement