Öğrencilere Ekg Testi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere Ekg Testi

Öğrencilere Ekg Testi

Edirne'deki yaklaşık 40 bin öğrenci, kalp rahatsızlığını erken yaşta tespit etmek amacıyla taramadan geçirilecek Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Açıkgöz: ''İlimizdeki 40 bin öğrenc...

14.11.2013 16:49

Edirne'de yaklaşık 40 bin öğrenci, kalp taramasından geçirilecek.

İstanbul Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin başlattığı ve Edirne'nin de ikinci il olarak dahil edildiği proje çerçevesinde, İnönü İlkokulundaki öğrencilere EKG testi uygulandı.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz, uygulamanın yapıldığı okulda gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp rahatsızlığı bulunan öğrencileri erken yaşta tespit etmek istediklerini söyledi.

Proje çerçevesinde Edirne merkez ve ilçelerindeki tüm okullarda öğrencilerin EKG'lerinin çekileceğini belirten Açıkgöz, şöyle konuştu:

"İlimizdeki 40 bin öğrencinin EKG'sini çekip, kalp ritmi bozukluğu olan öğrencileri tedavi edeceğiz. Çekilen EKG'lerin verileri internet üzerinden İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi data bankına yüklenecek ve bu hastanede çalışan çocuk kardiyoloji uzmanları tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sonrasında muayene edilmesi gereken çocuklar ileri tetkik ve tedavi için Edirne Devlet Hastanesine davet edilecek."

Açıkgöz, İstanbul'da proje kapsamında taramadan geçirilen çocuklardan 8 bininin muayene için hastaneye çağrıldığını, bunlardan kalp rahatsızlığı tespit edilen 260'ının tedavi edildiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise öğrencilerin başarısında sağlığın çok önemli olduğunu belirterek, projenin çok faydalı olacağını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrencilere Ekg Testi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement