Okulda Buldukları Civa ile Oynayan Öğrenciler Hastanelik Oldu - Son Dakika
Güncel

Okulda Buldukları Civa ile Oynayan Öğrenciler Hastanelik Oldu

Okulda Buldukları Civa ile Oynayan Öğrenciler Hastanelik Oldu

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne bağlı Karahasanuşağı Köyü İlköğretim Okulu'nda laboratuvarda buldukları civa ile oynayan 14'ü öğrenci 16 kişi vücutlarının kızarması üzerine hastaneye kaldırıldı.

28.02.2012 12:57

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne bağlı Karahasanuşağı Köyü İlköğretim Okulu'nda laboratuvarda buldukları civa ile oynayan 14'ü öğrenci 16 kişi vücutlarının kızarması üzerine hastaneye kaldırıldı. Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, öğrencilerin civa zehirlenmesi tedavisi gördüklerini belirterek, olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

Karahasanuşağı Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören bazı öğrenciler dün laboratuvarda deney için kullanılan civa buldu. Öğrenciler buldukları civa ile oynarken, bazıları da evlerine götürdü. Akşam saatlerinde civa ile oynayan öğrencilerin vücudunda kızarıklar ve kabarmalar görüldü. Öğrencilerin vücudundaki kızarıklar artınca Şennur Aslan, Murat Aslan, İlhan Altun, Yasemin Güngören, Sevgi Çoban, Yakup Köse, Kübra Gül, Mehmet Hanifi Aslan, Semanur Şahin, Zeynep Aslan, Ümmiye Köse, Serap Şahin, Rukiye Gül ve Senem Şahin ile Ümmiye Köse'nin ablaları Sultan ve Sema Köse Elbistan Devlet Hastanesi'ne getirildi. Tedaviye alınan öğrenciler, Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. 8'inci sınıf öğrencisi Ümmiye Köse'nin evlerine götürdüğü civayı sobanın üzerine koyup kaynatarak buharlaştırdığı ablalarının da bu yüzden rahatsızlandığı öğrenildi.

KAYMAKAM: CİVA ZEHİRLENMESİ

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ile Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik hastaneye giderek Başhekimi Dr. Murat Gönen'den öğrencilerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kaymakam Maytalman, öğrencilerin civaya temas ettiğini belirterek, "Karahasanuşağı Köyü İlköğretim Okulu'ndaki bazı öğrenciler civayla temas etmişler, bu civaları alıp evlerine getirmişler ve sobanın üzerinde ısıtmışlar. Bir takım sıkıntılar ile karşılaşan öğrenciler ve aileleri gece geç saatte hastanemize kaldırıldılar. Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne sevk edilecekler ve civa zehirlenmesi ile alakalı tedavileri yapılacak" dedi.

Kaymakam Maytalman olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını da kaydetti.

Kilis'TE DE 100 ÖĞRENCİ ETKİLENMİŞTİ

Kilis'in Musabeyli İlçesi'nde de geçtiğimiz cuma günü 75'inci Yıl İlköğretim Okulu'nda Fen Bilgisi dersinde yere dökülen civadan etkilenen yaklaşık 100 öğrenci zehirlenmişti. - Kahramanmaraş/ Elbistan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okulda Buldukları Civa ile Oynayan Öğrenciler Hastanelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement