Okulda Kura ile Kitap Dağıtımı - Son Dakika
Güncel

Okulda Kura ile Kitap Dağıtımı

Okulda Kura ile Kitap Dağıtımı

Adana'da bazı okullarda 1.sınıfa başlayanların sayısı geçen yıla oranla yüzde 100 artış gösterince kitap yetmedi.

20.10.2012 10:17

Adana'da bazı okullarda 1. sınıfa başlayanların sayısı geçen yıla oranla yüzde 100 artış gösterince kitap yetmedi. Bir ilköğretim okulunda öğretmenler, çareyi kitapları öğrencilere kura ile dağıtmakta buldu.

2012-2013 eğitim-öğretim yılı ilkokul, ortaokul ve liselerde 17 Eylül 2012 tarihinde başlarken, okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri uyum sağlamaları için bir hafta önce okula başladı. Bu yıl ilk kez uygulamaya konulan 4+4-4 eğitim sistemine geçilirken, ilkokula başlama yaşı da 1 yaş geriye çekildi. Bu nedenle Türkiye genelinde 1. sınıfa giden öğrenci sayısı geçen yıla oranla bir anda arttı. 1. sınıfların mevcudunun artmasından dolayı Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde bulunan Taşkent İlköğretim Okulu'nda kitap sorunu yaşandı. Geçen yıl 1. sınıflar 7 derslik iken, bu yıl 14 dersliğe çıkınca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen kitaplar yetmedi. Bu nedenle öğretmenler gelen kitapları öğrencilere dağıtmak için çareyi kura çekmekte buldu. Çekilen kurayı kazanan öğrencilere kitap verildi. Bazı öğretmenler ise internetten kitabı indirerek fotokopi çektirip öğrencilere dağıtmak zorunda kaldı.

Veli Emel Kurt, kızının okula başlamasının üzerinden bir aydan fazla geçmesine rağmen hala kitaplarının olmadığını belirterek, "Yeni eğitim sistemi bizi vurdu. Çocukları çok küçük yaşta okula almasını biliyorlar, kitap göndermesini bilmiyorlar. Yani bu eğitim sisteminde öğrenci sayısının artacağı belliydi, neden geçen yılın öğrenci sayısına göre kitap gönderildi. Bunların cevabının verilmesi gerekiyor. Biz Milli Eğitime başvurduk ancak ne zaman kitap geleceği belli değil" dedi.

Kurt, kızının okula gelen kitapların öğretmenler tarafından kura ile dağıtıldığını anlattığını belirterek, bunun utanç verici olduğunu kaydetti.

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, yeni eğitim sisteminden dolayı 1. sınıflarda öğrenci yoğunluğu olduğu, bu nedenle gönderilen kitapların yetişmediği, öğretmenlerin yeni kitaplar gelene kadar internetten kitabı indirerek öğrencilere vermesi gerektiği, kitapların gelmesi için bakanlığa bilgi verildiği kaydedildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Okulda Kura ile Kitap Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement