Okuma Aşkı Darbe Dinlemedi - Son Dakika
Güncel

Okuma Aşkı Darbe Dinlemedi

Okuma Aşkı Darbe Dinlemedi

Diyarbakırlı iş adamı Mehmet Veysi Malkoç, 1980 askeri darbesi öncesinde girdiği ÖSS'de Güneydoğu 3.'sü olarak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı.

11.07.2012 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakırlı iş adamı Mehmet Veysi Malkoç, 1980 askeri darbesi öncesinde girdiği ÖSS'de Güneydoğu 3.'sü olarak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı. Darbenin getirdiği olumsuz şartlara dayanamayıp eğitimini yarıda bırakan Malkoç, Diyarbakır'da babasının yanında çalışmaya başladı. İçindeki eğitim aşkı bitmeyen Malkoç, 1982 yılında tekrar üniversite sınavlarına girerek, Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği bölümünü kazandı. 1986 yılında mezun olan Malkoç, 2008 yılında çıkan af ile 32 yıl ara verdiği inşaat mühendisliği bölümünü DÜ'de bitirerek, 52 yaşında, okumanın yaşının olmadığını gösterdi.

Mehmet Veysi Malkoç, 52 yaşında 2. üniversitesini bitirerek büyük bir başarıya imza attı. Malkoç, 1980 darbesi öncesinde girdiği Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Güneydoğu 3.'sü olarak İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne kaydını yaptırdı. 12 Eylül 1980 darbesi sırasında oluşan olumsuzluklara bir süre göğüs germeye çalışan Malkoç, yaptırımlara daha fazla dayanamayarak Diyarbakır'a döndü. Ticaret ile uğraşan babasının yanında bir süre çalışan Malkoç, içindeki okuma isteğini dinleyerek, 1982 yılında tekrar ÖSS'ye girdi. Yine derece yapan Malkoç, DÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği bölümüne kaydını yaptırdı. 1986 yılına kadar hiç aksatmadan okuluna devam eden Malkoç, fizik mühendisliği bölümünden mezun oldu. Bir süre öğretmen olarak görev yapan Malkoç, daha sonra kamu kurumlarında, memurluk, şeflik ve kurum müdürlüğü görevlerini üstlendi. 1980 askeri darbesi nedeniyle eğitimen ara vermesinin ardından 2008 yılında çıkan öğrenci affı onun çok istediği inşaat mühendisliği fırsatını tekrar önüne getirdi. Bu fırsatı iyi değerlendiren Malkoç, İTÜ'ye dilekçe ile başvuruda bulunarak eğitimine devam etmek istediğini belirtti. İTÜ'den gelen 'Türkiye'de Türkçe eğitim veren herhangi bir üniversitede eğitiminizi alabilirsiniz' yazısı ile kolları sıvayan Malkoç, DÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi'ne başvuruda bulunarak, yarım kalan eğitimini tamamlamak istedi. 2009 yılında girdiği inşaat mühendisliği bölümünü derece ile bitiren Malkoç, çok sevdiği inşaat mühendisliği görevini yaparken, okumanın yaşının olmadığını kanıtladı. Malkoç, "52 yaşında ikinci üniversiteyi bitirmek gençler için motive olur diye düşünüyorum. Gençlerimizin okuma yönünde ciddi heveslerinin olması lazım. Çünkü, okumuş bir nesil okumuş bir toplum gelişime açık bir toplumdur. Üniversiteye başlarken, hem kendim hem çevrem durumumu yadırgadı. Daha sonra öğrencilerle kaynaşma ortamı oluştu. Okulumu bitirir bitirmez çok sevdiğim inşaat mühendisliği mesleğini icra ediyorum. Şu anda görev yaptığım firmanın iki ayrı şantiyesinde hem mühendis hem de şantiye şefi olarak çalışıyorum. Nasipse bundan sonraki yaşamımı inşaat mühendisi olarak sürdüreceğim" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Okuma Aşkı Darbe Dinlemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement